Pretraga

Evo zašto kovrčave cure na prvu doživljavamo ‘dobricama’

A- A+

Predrasude i stereotipi znaju biti vrlo opasni, a nekako se daju tolerirati kada imaju pozitivnu svrhu. Jedna od takvih je okolnost da cure s kovrčavom kosom nećemo baš doživjeti u prvom pogledu i kontaktu oštrokondžama, ‘ufuranima’ i da ne iskažemo još neki uvrjedljiviji opis. U tekstu vam donosimo neke od razloga, zašto je tomu tako.

Neki stereotipi i predrasude, vrlo su ružni te ruše mostove među ljudima. S druge strane puno su bezopasniji oni, zbog kojih imamo pozitivno mišljenje o pojedincima ili skupinama. Tako se portal Elite Daily pozabavio razlozima zbog kojih cure s kovrčavom kosom, na prvu nikada ne doživljavamo bezobraznicama, lošim i ‘ufuranim’ djevojkama, nego uglavnom ‘dobricama’.

Izdvojeni članak

Evo što kosa otkriva o vašem karakteru

Kraljica Beyonce jedna je od njih

Kult ličnosti odavna je prisutan i poznat pristup pa i u ovom slučaju ima globalni utjecaj. Ako je kraljica Beyonce, prototip jedne kovrčave cure, tu ne dolazi u obzir nikakvo kritičko mišljenje.

Kada svoje vlasi zavijori, sve ostalo postaje manje važnim.

Nikada se ne zna gdje će kosa biti razbacana nakon jutarnjeg ustajanja

Kako se nikada ne zna kakva će im kosa biti prilikom jutarnjeg ustajanja, spomenuti portal pojašnjava da im je tako i ćud nepredvidiva.

Jedno jutro ricavi uvojci su razbarušeni posvuda, dok već drugo stoje na svome mjestu potpuno pripitomljeni. Teško je naći nekoga da voli dosadne ljude, tako da ako povučemo spomenutu paralelu između karaktera i kose, kovrčave djevojke, moraju biti zabavne.

Izdvojeni članak

Kako postoći efekt seksi mokre kose

Komotnije su jer ne moraju sate provoditi u uređivanju kose

Djevojke koje imaju ravnu ili blago valovitu kosu, katkada moraju sate odvojiti kako bi svoje vlasi posložile na željeni način. S druge strane ove s kovrčavom, mogu si dopustiti jednostavan i prirodan izgled kose, a uz to i pokupiti simpatije, jer puno umjetnoga, nije baš dobrodošlo.

Uz to će mnogi njihovu autentičnost, povezati i s time da su dosljedne u svojim stajalištima, navodi Elite Daily.

Izgledaju egzotično

Kovrčavost kose teško se može lažirati, kao i kopirati. Sama ta činjenica, uvećava egzotiku izgleda djevojaka s ovakvim vlasima i čini ih privlačnijim te posebnijim.

Opet, lako se mogu ispeglati

Dok je curama s ravnom kosom, kao što smo rekli teško kopirati kovrčavost, suprotan postupak, nije nimalo kompliciran. Nisu dakle ograničene s imaginacijom te u svojim pokušajima namještanja bilo kakve frizure, ne izgledaju blesavo.

Zbog ovakve svestranosti, uvijek postoji mogućnost da vas iznova iznenade.

Izdvojeni članak

Najveće pogreške u njezi kose

Imaju urođenu žestinu i snagu

Usporedite sve pridjeve koje se vezuju za ravnu kosu i kovrčavu te će vam stvari biti jasnije.

Uglancan prema titrav, dotjeran prema bujan, elegantan prema sladunjav. Potonji, koji su vezani uz kovrčavost, sugeriraju više energije i intrige.

Kosa im ne može pokvariti dan

Djevojke su često vrlo osjetljive na svoju kosu bilo da se radi o boji ili frizuri. Stoga mogu zapasti u jako loše raspoloženje, ako im namještanje kose krene po zlu.

S druge strane kovrčave djevojke, lako mogu izbjeći ta negativna psihička stanja. Jednostavni recept je – oprati kosu i krenuti ispočetka.