Pretraga

20 gimnazija koje upisuju najbolji učenici u Hrvatskoj

A- A+

Točno u podne objavljene su konačne ljestvice poretka za upise u srednje škole 2017. godine. Prema planu, mjesta je bilo za 46.247 učenika, koji se raspoređuju u 2.077 razrednih odjela. Kako su online upisi završeni, poznato je i u kojih se 20 hrvatskih gimnazija upisuju učenici s najvišim brojem bodova.

XV. gimnazija Zagreb/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Najviši prosjek bodova upisanih učenika u gimnazije imala je i ove godine XV. gimnazija Zagreb, poznatija kao MIOC. Naime, da biste upisali ovu školu, nije dovoljno biti savršen odlikaš, jer je najmanji upisani u njihov program prirodoslovno-matematičke gimnazije imao čak 83 boda. Prosjek bodova svih upisanih u taj program iznosio je 84,1, a najviši broj bodova upisanog iznosi 87,5. Valja napomenuti i da je ova škola provodila dodatnu provjeru posebnih znanja prije upisa.

Izdvojeni članak

Provjerite s koliko se najviše bodova učenici upisuju u 40 popularnih hrvatskih škola

Prosječno 82, 91 bod imali su upisani u dvogodišnji IBMYP program iste škole, a u prosijeku, više od 80 bodova imaju upisani u XVI. gimnaziju Zagreb, Gimnaziju Tituša Brezovačkog Zagreb, Gimnaziju Petra Preradovića Virovitica, Biskupijsku klasičnu gimnaziju Ruđera Boškovića s pravom javnosti Dubrovnik, II. gimnaziju Zagreb, Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga Zagreb te Gimnaziju Franje Petrića Zadar.

Zanimljivo je za primijetiti kako je na popisu 20 škola koje upisuju najbolji učenici u Hrvatskoj većina (14), prirodoslovno-matematički program.

Listu koju nam je ustupio CARNet pogledajte u nastavku.

20 najboljih gimnazija prema prosjeku upisanih| izvor: CARNet