Pretraga

20 najpopularnijih gimnazija u Hrvatskoj koje su ove godine birali učenici

A- A+

Točno u podne za osmaše su završene prijave srednjoškolskih obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ, a konačne ljestvice poretka bit će poznate 13. srpnja. Nakon zaključavanja prijava, CARNet nam je dostavio podatke o 20 najpoželjnijih gimnazija među hrvatskim osmašima. Prema omjeru upisne kvote te broja prijava, najpopularnija je bila XIII. gimnazija Zagreb.

Foto:Ivan Božić|srednja.hr

Sve do danas u podne učenici su mogli birati srednju školu,  a ove je godine među bivšim osmašima najpopularnija bila XIII. gimnazija Zagreb, gdje se na 120 upisnih mjesta prijavio ukupno 931 učenik. Izrazito je poželjna u ovoj godini bila i X. gimnazija Ivan Supek Zagreb, koju je ukupno odabralo čak 1955. Na žalost, ove se godine ondje može upisati njih samo 255.

Treće mjesto prema omjeru broja prijava i upisnih mjesta zauzela je VII. gimnazija Zagreb, a četvrta je jedna gimnazija izvan Zagreba, Katolička gimnazija s pravom javnosti Požega koju je prijavilo 309 učenika, dok su ondje svega 42 upisna mjesta.

Više od tisuću prijava bilo je još i u I. gimnaziji Split, Gornjogradskoj gimnaziji Zagreb te V. gimnaziji Zagreb.

Listu najpoželjnijih gimnazija u Hrvatskoj na upisima 2017., provjerite u nastavku. Uz svaku školu navedene su upisne kvote i broj prijava.

20 najpopularnijih gimnazija 2017.|Izvor: CARNet