Pretraga

20 najpopularnijih strukovnih škola u Hrvatskoj koje su ove godine birali učenici

A- A+

Za ovogodišnje osmaše odabir srednjoškolskih programa je završen, a trenutno se očekuju konačne ljestvice poretka koje će biti objavljene u četvrtak. U međuvremenu, CARNet nam je dostavio podatke o 20 strukovnih škola za koje je, prema omjeru kvote i broja upisanih, ove godine vladao najveći interes. Najpopularnija je tako bila Zdravstvena škola Split.

Medicinska škola Osijek|foto: http://ss-medicinska-os.skole.hr/

Za upis u srednje škole koje obrazuju zdravstveni kadar sve je veći interes među osnovcima, pa tako više za upis u njih nije dovoljno ni maksimalnih 80 bodova. Tako je bilo i ove godine, pa su u prvih šest od 20 najpopularnijih škola upravo one koje obrazuju buduće medicinare.

Izdvojeni članak

20 najpopularnijih gimnazija u Hrvatskoj koje su ove godine birali učenici

Prema omjeru upisne kvote i broja prijava u sustavu srednjih škola, najveći je interes ove godine vladao za Zdravstvenu školu Split, gdje se na 172 upisna mjesta prijavilo 1.583 osmaša. Druga je po popularnosti Srednja medicinska škola Slavonski Brod, s kvotom 68, a brojem prijava 616. Na ljestvici popularnosti slijede Zdravstveno učilište Zagreb, Medicinska škola Osijek, Medicinska škola Rijeka te Medicinska škola Varaždin.

Ljestvicu 20 najpopularniji strukovnih škola ove godine možete vidjeti u nastavku, a iz CARNet-a napominju kako su Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka i Hotelijersko-turističku školu u Zagrebu uvrstili u tablicu strukovnih škola, iako one izvode i gimnazijske i strukovne programe. Popis 20 najpopularnijih gimnazija možete vidjeti na poveznici ovdje.

Najpopularnije strukovne škole 2017.|izvor: CARNet