Pretraga

Apple najavio kada će izaći novi iPhone: Evo kako će izgledati

A- A+

Ove godine novi iPhone uređaji neće biti predstavljeni početkom rujna, a isporuke narudžbi također će kasniti. Potvrdio je to jutros Appleov CFO Luca Maestri ne navodeći što je uzrok kašnjenja.

Foto: Pixabay

Apple je upravo potvrdio da će ove godine malo kasniti s izbacivanjem novih iPhone uređaja. Prošle su godine, podsjetimo, s prodajom započeli krajem rujna, a ove godine sve će kasniti nekoliko tjedana. Potvrdio je to jutro Appleov CFO Luca Maestri u razgovoru s investitorima, piše The Verge.

O tome se šuškalo već neko vrijeme

Maestri nije otkrio što je razlog kašnjenja, no već se mjesecima šuškalo da će upravo to biti slučaj. Kako piše Verge, The Wall Street Journal izvijestio je početkom ove godine da je Apple odgodio masovnu proizvodnju iPhonea za otprilike mjesec dana. Qualcomm je također natuknuo da će doći do odgode proizvodnje.

Apple, sada već tradicionalno, posljednjih 13 godina izdaje nove iPhone uređaje u rujnu, a narudžbe se isporučuju već krajem mjeseca. Prema trenutno dostupnim informacijama nije jasno hoće li uređaji izaći tek u listopadu. Ipak, valja naglasiti da ovo nije prvi put da Apple odgađa proizvodnju, odnosno isporuku iPhonea. Tako su prije tri godine kasnili s isporukom naručenih iPhone X uređaja, a prije dvije godine iPhone XR u dućane je stigao tek u listopadu.

Kako će izgledati novi iPhone uređaji?

Prema najnovijim neslužbenim informacijama, Apple će predstaviti ukupno četiri nova iPhonea uređaja – iPhone 12 (u dvije veličine), iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max. iPhone 12 doći će u veličinama displeja od 5.4 inča i 6.1 inča, iPhone 12 Pro u 6.1 inča, a iPhone 12 Pro Max u 6.7 inča. Dolazi do djelomičnog povratka na stari dizajn pa će novi iPhone uređaji imati oštre rubove nalik četvrtoj i petoj generaciji iPhonea.

5.4 inčni model iPhonea 12 (mockup)
Foto: Youtube screenshot: EverythingApplePro

Među istaknutim značajkama valja naglasiti trostruku 3D kameru na poleđini telefona, OLED zaslone, 5G povezivost, najnoviji Appleov A14 procesor i startnu cijenu – mada valja uzeti u obzir da se to odnosi na američke cijene, koje su niže – od 649 američkih dolara. U videu Youtubera Filipa Koroya koji već godinama prati Appleove novotarije možete vidjeti sve najnvoije procurene informacije u vezi novih iPhone uređaja.