Pretraga

Aranžmane za blagdan Svih svetih možete kupiti i u školama: ‘Podržite trud naših učenika’

A- A+

Blagdan Svih svetih sve je bliže, a jedan od običaja povodom tog blagdana je i odnošenje cvjetnih aranžmana na grobove svojih najmilijih. Osim u trgovinama i cvjećarnama, ako ste u blizini Donjeg Miholjca ili Čakovca, svoje aranžmane ćete moći kupiti i u holu srednje škole u Donjem Miholjcu te holu Gospodarske škole u Čakovcu. Naime, ove dvije škole u svom programu imaju i smjer cvjećar čiji su učenici izradili aranžmane koji će se prodavati.

Cvjetni aranžmani

Cvjetni aranžmani | foto: Srednja škola Donji Miholjac

Srednja škola u Donjem Miholjcu i Gospodarska škola u Čakovcu odlučile su dodatno potaknuti kreativnost i nagraditi trud svojih učenika cvjećara organizacijom prodaje cvjetnih aranžmana koje su izradili za blagdan Svih svetih.

Prodaja cvjetnih aranžmana u srednjoj školi u Donjem Miholjcu održat će se u srijedu, 25. listopada od 16 do 19 sati te u četvrtak i petak, 26. i 27. listopada od 8 do 13 sati. Prodaja aranžmana u Gospodarskoj školi u Čakovcu održat će se u petak, 27. listopada od 10 do 18 sati, u subotu, 28. listopada od 8 do 13 sati te u ponedjeljak, 30. listopada od 9 do 14 sati.

Cijene su pristupačnije nego u cvjećarnicama i trgovinama

Iz srednje škole u Donjem Miholjcu nam govore kako u izradi ovih aranžmana intenzivno, uoči blagdana Svih svetih, sudjeluje 20-ak učenika cvjećara pod mentorstvom dvije profesorice te da osim aranžmana od umjetnog cvijeća, učenici izrađuju i prigodne aranžmane od umjetnog cvijeća.

– Većina izrađenih aranžmana stavlja se u prodaju, a svaki učenik pokoji aranžman koji je izradio može ponijeti kući kao nagradu za dobro obavljen posao, govore nam iz ove srednje škole.

Iz škole u Čakovcu su nam rekli kako oni u prodaju stavljaju oko 200 aranžmana te da se njihove cijene kreću od 25 do 60 eura. U školi u Donjem Miholjcu na formiranju cijena njihovih aranžmana sudjeluju učenici i to kroz vježbe iz predmeta Ustrojstvo rada u cvjećarnici.

– Gotova cijena aranžmana ipak je nešto niža nego u lokalnim cvjećarnicama i supermarketima jer u našu cijenu ne ukalkuliramo cijenu marže za vlastiti rad. Aranžmani su prihvatljive cijene te se brzo rasprodaju jer su potrebe kupaca u potpunosti zadovoljene, govore nam iz škole u Donjem Miholjcu. Također, i u školi u Čakovcu se aranžmani jako brzo rasprodaju.

Izdvojeni članak
Učenici cvjećarskog smjera

Ljubav prema cvijeću u ovoj je struci najvažnija: ‘Učenici razvijaju maštu i osjećaj za lijepo’

Sredstva od prodaje će se iskoristiti za nabavu novih pribora i alata

Osim učenika cvjećara, u prodaji aranžmana u Čakovcu, sudjelovat će i učenici drugih smjerova.

– Učenici koji se školuju za zanimanje cvjećar i pomoćni cvjećar, uz nadzor nastavnika stručnih predmeta poljoprivreda, više sudjeluju u izradi aranžmana, a učenici zanimanja poljoprivredni gospodarstvenik i agrotehničar, uz nadzor nastavnika stručnih predmeta iz poljoprivrede, sudjeluju u prodaji aranžmana, govore nam.

Prihode od prodaje cvjetnih aranžmana obje škole će iskoristiti za nabavu novih pribora i alata, repromaterijala i ukrasa koje su cvjećarima potrebne za provođenje praktične nastave.