Pretraga

Besplatno nauči programirati, zabavi se i dođi do posla, a sve to možeš – s plaže

A- A+

Devcademy, besplatna edukacija novih programera koju organizira Agency04, ove se godine održava peti put. Većinski je online tako da je možete pohađati iz bilo kojeg kutka Hrvatske koji ima dovoljno dobru internetsku vezu, ali to nije jedina stvar zbog koje nam je zapela za oko. Ako ste zaljubljenik u kodiranje, evo zašto je upisivanje Devcademyja najbolja stvar koju možete napraviti ovog ljeta.

acency04 devcademy

Prijave za Devcademy u organizaciji tvrtke Agency04 su u tijeku | Foto: Agency04

Agency04, je jedna od najbrže rastućih IT tvrtki u zemlji, petu godinu za redom organizira besplatnu edukaciju novih programera. Prije se održavala pod imenom Summer School, a ove su godine dodali nove edukativne smjerove i promijenili naziv škole u Devcademy. Program započinje 18. srpnja, traje ukupno 6 tjedana.

– Za pohađanje Devcademyja nije potrebno fizički biti u Zagrebu. Dovoljan je dobar internet i malo dobre volje. Mnogi dosadašnji polaznici završili su edukaciju bez da su “izgubili” ljeto, objasnio je Nikola Mašić, jedan od glavnih voditelja Devcademy programa.

Osim edukacije iz Spring Boota koju su polaznici prethodnih inačica ljetne škole mogli odabrati, od ove godine moguće je odabrati i nove programe. Tako sada možete naučiti sve o Angularu, Reactu, .NET-u ili Flutteru. Prijaviti se možete neovisno o tome jeste li student, nedavni diplomant ili samo entuzijast. U ovim područjima ne morate biti stručnjak, ali određene osnove programiranja trebate poznavati kako biste mogli pratiti program.

Kako izgleda program Devcademyja?

Nakon što završe prijave i polaznici edukacije budu odabrani, kreću zabava i učenje. Devcademy starta 18. srpnja kada se održava Meet and Greet Day u Zagrebu. Tada ćete doznati sve o edukaciji i biti podijeljeni u timove. Upoznat ćete svoj tim i mentore, najiskusnije inženjere iz Agency04 koji će vam biti na raspolaganju tijekom cijelog trajanja škole. Ako niste iz Zagreba, nema veze – moguće je sudjelovati i online.

Neovisno o tome koji program odaberete, slušat ćete predavanja o osnovama, metodama rada i polako upoznavati sve složenije koncepte. Kako ne bi bilo dosadno, kroz sve to ćete dobivati timske zadatke u čijem će vam izvršavanju pomagati mentori. Oni će vas korak po korak pripremati za završni zadatak, dvodnevni Hackathon koji će se održati u uredima tvrtke Agency04 u Zagrebu.

agency04 devcademy

Na Devcademy možete naučiti sve o Spring Bootu, Angularu, Reactu, .NET-u ili Flutteru | Foto: Agency04

Hackathon, dva dana programiranja gdje će vaš zadatak biti timski kreirati posve funkcionalnu aplikaciju, veliko je finale. Najbolje čekaju nagrade, a apsolutno svi polaznici će nakon toga čekati proslava, međusobno druženje i zabava u craft (ili obično) pivo. Najbolji polaznici, neovisno o tome jesu li pobijedili na Hackathonu ili ne, dobit će i poziv za posao u Agency04, a iz Nikola nam kaže da su na taj način zaposlili mnoge svoje sadašnje kolege.

– Inače, oko 40 ljudi je u zadnjih 4 godine ostalo raditi kod nas, nakon što su pohađali školu programiranja. Prijave traju do 30.6., ali prijavite se što prije, budući da već sada vlada veliki interes za programima, a mjesta su ograničena, istaknuo je Nikola.

Prijavite se tako što ćete ispuniti obrazac koji je moguće pronaći na web stranici Devcademyje.

Što kažu bivši polaznici?

Kada je nekadašnja polaznica, a današnja zaposlenica u Agency04, Aida Omanović započela s programom edukacije, činilo joj se kao da će trajati dugo. No, pet tjedana je proletjelo munjevitom brzinom, rekla je. Zahvaljujući zanimljivim zadacima i uz pomoć mentora naučila je razvijati Java Spring Boot aplikacije, a poseban dojam na nju je ostavio dvodnevni Hackathon čija je tema bila La Casa De Papel.

-Loša vijest: iako smo se trudili, moj tim Berlin nije osvojio glavnu nagradu. Dobra vijest: svejedno smo “ukrali” fancy certifikate i poklone. Trud i rad koji smo uložili kroz edukaciju se isplatio i moja prava nagrada je bila ponuda za posao u Agency04. Pozitivan i veseo tim koji uvijek rado pomaže su prvo što sam primijetila na radnom mjestu. Posebno bih htjela istaknuti interne radionice i labove koji ne samo da mi pomažu u svakodnevnom poslu, već i nadograđuju moje znanje. Radna atmosfera je uvijek opuštena i ja danas uspješno rješavam sve radne radne zadatke te se veselim budućim izazovima, ispričala je Aida.

Vitomir Marjanović pohađao je Summer School 2020. godine, a edukaciju preporuča svima koji žele lansirati svoju karijeru na najbolji mogući način.

– Summer School smatram početkom svoje profesionalne karijere, što ga svrstava među događaje koji se ne zaboravljaju. Tjedni zadaci nisu pretjerano vremenski zahtjevni, što je odlična stvar, a vrhunac edukacije je predstavljao Hackathon. Pobjednicima Hackathona osigurane su vrijedne nagrade. Ali i ono, po meni još važnije, prilika da postanu dio Agency04 – tako da mogu preporučiti sudjelovanje svakome tko želi izgraditi čvrst temelj buduće karijere, rekao je.

Više iskustava bivših polaznika pročitajte ovdje. Sve informacije o Devcademyju i prijavama dostupne su na web stranici edukacije. Prijave su otvorene do 30. lipnja.


Tekst je nastao u suradnji Native tima portala srednja.hr i Agency04