Pretraga

5 stvari koje ćete naučiti u besplatnoj školi programiranja

A- A+

Student si koji poznaje osnove programiranja, a ovo ljeto želiš i ovce i novce – uživati na moru i raditi u struci? Summer School je rješenje koje ti treba. Ova škola programiranja traje pet tjedana i održava se online, a polaznici uz pomoć stručnih mentora uče razvijati složene Java aplikacije u Spring Boot frameworku. Osim samog programskog jezika, polaznici će naučiti puno više – razgovarali smo s Ivanom Munićem, Head of Engineering u Agency04, koji je jedan od glavnih osoba za organizaciju i komunikaciju sa studentima tijekom Summer Schoola.

škola programiranja

Summer School je petotjedna online škola programiranja u kojoj polaznici uz pomoć stručnih mentora uče razvijati složene Java aplikacije | Foto: Agency04

Summer School organizira Agency04, uspješna digitalna agencija iz Hrvatske koja radi s klijentima iz cijelog svijeta. Cijeli program traje 5 tjedana, a sastoji se od online tečajeva, tjednih zadataka koje polaznici rješavaju uz pomoć mentora. Mentori su najbolji zaposlenici agencije, a svi će polaznici imati priliku od njih naučiti tajne programerskog zanata.

Prijave su otvorene i traju do 30. lipnja. Summer School započinje 17. srpnja, a završava Hackathonom, 22. kolovoza. U pet tjedana polaznici će imati priliku ostvariti iskustva koje će pamtiti do kraja života, steći znanja i vještine koje će im poslužiti u započinjanju karijere, a neki od njih će dobiti i ponudu za posao u agenciji.

Polaznici ne trebaju imati iskustva, ali dobro će im doći predznanje u nekom od objektno orijentiranih programskih jezika kao što su C++, Java, ali i iskustva u Javascriptu, Pythonu i ostalim jezicima, pojasnio nam je Ivan. Kako biste se što bolje pripremili, izdvojili smo samo neke od stvari koje ćete imati priliku naučiti ovo ljeto, odlučite li se prijaviti na Summer School.

1. Škola programiranja naučit će vas raditi složene Java aplikacije pomoću Spring Boota

Tiobe index ljestivca nam daje informacije o globalnoj popularnosti nekog programskog jezika. Znati neki popularan programski jezik je prednost jer otvara mnoga vrata. Prema tom indexu, Java je iznimno popularna među programerima, kazao je Ivan.

– Java jezik se konstantno izmjenjuje između drugog i trećeg mjesta programskih jezika prema Tiobe indexu. U Agency04, naš primarni jezik za razvoj je Java, a Spring Boot framework se koristi od jednostavnih aplikacija, pa sve do velikih enterprise sustava. Preko 80% naših projekata na backendu upravo je bazirano na Javi i Spring Bootu, objasnio nam je.

Postanete li Java ekspert s iskustvom na stvarnim projektima, budućim poslodavcima ćete biti iznimno zanimljiv kandidat!

2. Naučit ćete se istinskom balansu

Summer School se održava online, a mnogi su polaznici sudjelovali uživajući na moru. Škola programiranja će polaznike naučiti sve korake potrebne za razvoj REST aplikacije, od postavljanja okoline za razvoj pa do gotove aplikacije, doznali smo. Da bi stigli odraditi sve dnevne zadatke i stigli uživati u ljetu morat će itekako naučiti balansirati poslovno i privatno.

Izmjenjivat će se online edukacije, tjedni zadaci, one-on-one mentoriranje, a za kraj će se održati hackathon, tako da će polaznici iskusiti svu dinamiku rada u digitalnoj agenciji. Mnogima će to biti prvo poslovno iskustvo koje će ih naučiti balansiranju radnim obvezama.

škola programiranja

Ivan Munić, Head of Engineering u Agency04 i jedan od glavnih osoba za organizaciju i komunikaciju sa studentima tijekom Summer Schoola, odgovorio nam je što ćete sve tamo naučiti | Foto: Agency04

3. Otkrit ćete kako izgleda timski rad i networking, ali i rad s mentorom na realnom tržišnom projektu

Polaznici će raditi na projektu kakav će ih jednog dana dočekati na poslu, a na kraju će iza sebe imati izrađenu stvarnu, cjelovitu i funkcionalnu aplikaciju. Kako bi to uspjeli, morat će naučiti surađivati s ostatkom tima. U tome će im u svakom trenutku pomagati i mentori.

– Ekipu iskusnih mentora čine naši najbolji zaposlenici koje u svakom trenutku možete pitati što vas zanima. Timski je rad najviše izražen za vrijeme Hackathona koji se odvija zadnja dva dana, u subotu i nedjelju. Tada polaznici uz pomoć mentora rade na kreiranju stvarne aplikacije i stječu primjenjivo znanje koje im može pomoći pri zaposlenju, objasnio nam je Ivan.

Budući da Hackathon ima i natjecateljski element, a svakom će pojedincu ovisiti konačni plasman tima, pa će morati naučiti što znači imati dobrobit svog tima na umu.

Izdvojeni članak
Agency04 Summer School

Kreću prijave za besplatnu školu programiranja na koju se prošle godine prijavilo više od 1.000 polaznika!

4. Naučit ćete raditi pod pritiskom i otkriti koliko ste izdržljivi

Hackathon je završni izazov koji će vam otkriti kakvi ste zaista pod pritiskom. Možete li, surađujući s kolegama koje poznajete tek pet tjedana, u samo dva dana kreirati čitavu aplikaciju?

– Cilj Hackathona je u dva dana razviti aplikaciju koristeći stečena znanja koja su se usvajala proteklih 5 tjedana edukacije. Razviti aplikaciju u timskom okruženju, potaknuti timski rad i naučiti kako je to raditi u timu u stvarnoj situaciji. Polaznici će otkriti koje su zamke i prednosti takvog rada, a na kraju se dobro zabaviti te osvojiti vrijedne nagrade, a možda i ostati raditi, rekli su nam iz Agency04.

5. Naučit ćete kakav je osjećaj imati pravi posao

Mnogim će polaznicima ovo biti prvi okus pravog posla u agenciji, a neki od njih će dobiti i ponudu za posao. Deset je polaznika prošle generacije Summer School-a trenutno zaposleno u agenciji, istaknuli su iz Agency04. Što trebate pokazati ako želite da se škola programiranja pretvori u stalni posao?

– Od polaznika se očekuje redovito izvršavanje svojih tjednih zadataka i proaktivnost tijekom cijelog trajanja Summer Schoola. Uspješan rad u timu na Hackathonu, ali i konačni rezultat tima isto tako ima svoju vrijednost u finalnoj odluci o tome tko će ostati raditi, rekli su iz Agency04.

Agency04 Summer School

Škola programiranja je prošle godine imala preko 1.000 prijava, a oni koji su ju prošli su se odlično zabavili i naučili puno toga | Foto: Agency04

Škola programiranja još traži polaznike! Kako se prijaviti?

Summer School prima 30-ak kandidata, ali broj nije strogo definiran – za kvalitetne prijave će se uvijek naći mjesta, istaknuo je Ivan.

– Svi polaznici pored nezaboravnog iskustva i stečenog znanja mogu očekivati i odličnu zabavu, nagrade za najbolje pojedince u obliku gadgeta, certifikat, goodie bag a za najbolje i potencijalno zaposlenje… to su i razlozi zbog kojih bilježimo veliki rast prijava svake godine, istaknuli su organizatori.

Prijave su u tijeku, a prijaviti se možete klikom ovdje.


Tekst je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i Agency04

5 stvari koje ćete naučiti u besplatnoj školi programiranja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap