Pretraga

Brza hrana uzrokuje Alzheimerovu bolest

A- A+

www.esotericsochi.org

Brza hrana vas neće samo udebljati nego može prouzročiti demenciju, koja najčešće vodi do Alzheimerove bolesti. Nezdrava i masna hrana povezana s demencijom, kroz visok krvni pritisak i kolesterol, ometa krvotok i truje mozak.

Brza hrana uzrokuje Alzheimerovu bolest

Ako ste mislili kako nezdrava hrana jedino uništava vašu liniju, prevarili ste se. Najnovije istraživanje je pokazalo kako masna i preslatka hrana štetno utječe na mozak i onemogućuje mu opskrbljivanje inzulinom. Ovaj tip prehrane povezan je s demencijom koja najčešće završava Alzheimerovom bolešću, prenosi Daily Mail.

Dokazano je kako brza hrana truje mozak i spriječava protok krvotoka. Prvi negativni znakovi su visok krvni pritisak i povišen kolesterol u krvi. Mozak siromšan inzulinom nije sposoban za pamćenje i učenje, a poznato je kako su to jedni od glavnih simptoma Alzheimerove bolesti. 

Nedostatak inzulina je ključan u oboljenjima mozga, a do tog se zaključka došlo i prije, prilikom istraživanja na University of Pennsylvania, gdje su testirali moždana tkiva leševa.

Alzheimer je nova vrsta dijabetesa

Mnogi, nakon ovog istraživanja, Alzheimerovu bolest povezuju s dijabetesom. Pomalo bizarno, ali ova bi povezanost mogla ubrzati pronalazak odgovaraćujeg liječenja oboljelih osobe od Alzheimera i drugih oblika demencije. S obzirom kako samo 800.000 Britanaca boluje od neke vrste demencije, a u svijetu je taj broj drastično veći, pronalazak lijeka se već dugo očajnički traži.

– Jedna od tri osobe preko 65 godina će oboljeti od demencije. Ovakva istraživanja nas upućuju na novi put u razvoju liječenja, izjavio je profesor Clive Ballard, direktor Alzheimerskog društva za istraživanje.