Pretraga

Cambridge brucošima dijeli 250 kondoma mjesečno

A- A+

Borba protiv maloljetničkih trudnoća i spolno prenosivih bolesti među mladima intenzivno traje no na britanskom sveučilištu Cambridge malo su pretjerali. Uprava je odlučila kako novajlijama u studentskom svijetu dijeliti čak 250 kondoma tjedno.

Plan koji se od ove godine provodi na Cambridgeu predviđa osiguravanje 60 kondoma po brucošu. Polaznici prve godine studija dobivaju svoje anonimne C-kartice (slično X-icama) koje im omogućavaju da na više punktova u kampusu preuzmu prezervative ukoliko im zafali, piše Telegraph. 

Aparati izbacuju pakiranja od šest kondoma, a svaki student prve godine ima pravo na deset takvih paketa tjedno. Osim, prezervativa brucošima je Sveučilište omogućilo i besplatne testove za trudnoću i klamidiju.

Novinarima Telegrapha nije bilo teško pa su izračunali da ukoliko bi svaki od 3 500 brucoša koliko ih se upisalo na Cambridge maksimalno iskoristilo ovu povlastiu, Sveučilište bi im moralo pripraviti gotovo 11 milijuna prezervativa. Naravno, britanski su mediji pozdravili žustru borbu protiv spolno prenosivih bolesti, no nisu propustili zapitati se ‘kad će studenti stići učiti’.