Pretraga

Video: Koliko mladi znaju o spolnom odgoju? Pitali smo ih jednostavno pitanje o organima, ovo su odgovori

A- A+

Spolni odgoj često je tek usputna tema na satovima Biologije. Mladi o njemu informacije često saznaju preko interneta ili serija i filmova. Zato smo mlade na ulicama Zagreba ispitali kratki test o spolnom odgoju s dva ključna pitanja. O tome su nešto trebali naučiti na satovima Biologije još u osnovnoj školi.

žena u ruci drži kondom

Kondom | lustracija: Pexels

Kako je u hrvatskom školskom sustavu spolni odgoj još uvijek često tema koja se ne obrađuje dovoljno, odlučili smo kod mladih provjeriti koliko znaju o tome. Pitali smo ih samo dva pitanja i to o spolnim organima, o čemu su sigurno trebali učiti na satovima Biologije. Mladima smo tako postavili pitanje jesu li mokraćna i spolna cijev spojeni kod muškaraca, odnosno jesu li uretra i jajovod odvojeni kod žena.

– Ja mislim da kod muškaraca jesu. Kod žena isto mislim da jesu, kazao nam je jedan mladić te tako tek djelomično točno odgovorio na naše pitanje.

Izdvojeni članak
paket kondoma

Kada živiš u malom mjestu i trebaš kupiti kondome: ‘Dajte mi zapakirajte, to je frendici za Božić’

Naime, kod muškaraca su mokraćna i spolna cijev povezane i zapravo se radi o jednoj cijevi. Kod žena je to drukčije jer su njihova mokraćna cijev, to jest uretra i njihova spolna cijev, to jest jajovod, razdvojene.

– Ne znam, vjerojatno sam to učio, ali ja sam imao samo dva razreda srednje Biologiju, a sad studiram kemiju, dodao je mladić.

Kako su se ostali prolaznici snašli s našim pitanjem o spolnom odgoju pogledajte u videozapisu ispod.

@srednja_hr Na srednja.hr doznajte odgovor 💪 … #srednja #srednjahr #biologija #spolniodgoj #fyp #foryoupage #zagreb #balkan ♬ original sound – srednja_hr