Pretraga

Capak: ‘Mi smo protiv toga da se zatvaraju škole, osim ako to nije prijeka potreba’

A- A+

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, govorio je koji će biti daljnji potezi Nacionalnog stožera ako brojke novih slučajeva zaraze koronavirusom i nakon pooštravanja mjera ne počnu padati. Tom prilikom kazao je kako stožer nije za prelazak na online nastavu, osim u slučaju prijeke potrebe.

Krunoslav Capak| Screenshot: YouTube kanal MUP-a RH

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, govorio je sinoć u Dnevniku Nove TV o tome što će se dogoditi ako ni nakon postroženih mjera brojke zaraženih koronavirusom ne počnu padati.

– Kao što znate, na nacionalnoj razini nismo još dotaknuli sport ni škole. Ako nam se pokaže da negdje imamo takav problem, onda ćemo razgovarati s nadležnim resorima, dakle Ministarstvom turizma i sporta, s ministrom Fuchsom oko škola. To se kontinuirano, svakodnevno razmatra i razgovara s odgovarajućim resorima, rekao je Capak za Novu TV.

Izdvojeni članak
koronaškola

Najnoviji podaci Ministarstva: U samoizolaciji 11.549 učenika, otkrili i koliko je zaraženih

Na pitanje hoće li se ponoviti situacija sa školama kakva je bila na proljeće, Capak odgovara:

– Mi smo protiv toga da se zatvaraju škole, osim ako to nije prijeka potreba. To je i stav nacionalnog povjerenstva koje vodi ministar Fuchs i moja zamjenica. Tako da vjerojatno za osnovne škole ta mjera u ovom trenutku ne dolazi u obzir. Ali dolazi u obzir za neke srednje škole ili možda za dijelove srednjih škola, da se provodi kombinacija B (mješovito) i C (potpuno online) modela, ali kažem, o tome odlučuje ministar Fuchs i njegovo povjerenstvo, a ne Nacionalni stožer. Mi jedino možemo razgovarati i pregovarati, rekao je Capak.

U nastavku razgovora otkrio je i kako se za sada ne namjerava smanjivati vrijeme izolacije, koje traje 10 dana. Podsjetimo, prema posljednjim podacima Ministarstva obrazovanja od petka, u samoizolaciji je preko 11 tisuća učenika.