Pretraga

Danas se sluša Magazin – maturanti rasturili kemiju

A- A+

Ako je suditi po komentarima maturanata na jutros održan ispit iz kemije, prirodnjaci će ovog vikenda imati razloga za pjesmu. Ispit je trajao 180 minuta, a to je izgleda našim maturantima bilo i više nego dovoljno da bezbrižno i s osmijehom napuste učionice.

Kemija- štreberaj

Među zadovoljnima jutros je bio i Antonio iz zagrebačke III. gimnazije za kojeg je ispit bio točno onakve težine kakve je trebalo biti. Smatra da je gradivo bilo dobro pokriveno te da su pitanja bila različite teškoće.

– Možda su trebali staviti veći naglasak na zadatke jer je kemija, u usporedbi s fizikom, ispala čisti štreberaj. Vremena je meni bilo i previše tako da za rješavanje zadataka i ne moraš biti uvježban, kazao je.

Vremena bilo na pretek

S njim se slaže i Dubravka iz XI. gimnazije za koju je današnji test bio i lakši od prošlogodišnjih.

– Očekujem visoku postotak, bilo je lagano. Završila sam i prije roka, tako da je stvarno bilo dosta vremena.

Zadovoljstvo zagrebačkih maturanata dijele i njihovi vršnjaci u Dalmaciji koji također nisu imali većih problema s kemijom. – Nije bilo teško, a vremena je bilo i previše, zaključuje Toni, maturant opće gimnazije u Pločama.

Kako bi nadolazeći ispiti prošli jednako uspješno, ovaj vikend manje Eura, više učenja jer već u ponedjeljak na redu su geografija i informatika.