Pretraga

Djeca nemaju knjige, olovke i osnovne potrepštine, pa su im studenti odlučili pomoći

A- A+

Više od 500 djece u Primorsko-goranskoj županiji nema dovoljno sredstava za normalan život, a pogotovo školovanje. Zato je organizacija Erasmus Student Network Rijeka (ESN Rijeka) pokrenula akciju prikupljanja potrepština za školarce iz županije pod nazivom “Studenti za djecu grada koji teče”. Akcija je započela danas, a održavat će se još sljedeća dva vikenda.

Facebook: ESN Rijeka

Djeci Primorsko-goranske županije nedostaje odjeće u ormarima, higijenskih potrepština u domaćinstvima, te knjiga i olovaka u torbama. Zato je organizacija Erasmus Student Network Rijeka (ESN Rijeka) pokrenula akciju prikupljanja potrepština za školarce županije pod imenom “Studenti za djecu grada koji teče”.

Prikupljanje će se održati tri uzastopna vikenda, počevši od danas, 24. studenog na lokacijama: Corso Gelateria, Ekonomski fakultet i Filozofski fakultet, od 10 do 14 sati.

Članovi udruge pozivaju sve koji mogu darovati nešto odjeće (u dobrom stanju), bilježnice, olovke, kemijske, knjige i druge stvari, da se pridruže akciji.

– Ovaj problem ne tiče se samo onih o kojima se radi, već svih nas, jer na ovaj način potičemo dugoročan boljitak zajednice. Jednom akcijom ne možemo promijeniti svijet, ali možemo napraviti prvi korak i nadati se da će nas netko slijediti te da će netko slijediti njih – i da ćemo na taj način doći do promjene, kaže Ivana Jukić, glavna organizatorica akcije.

Vrlo zanimljiv dio cjelokupne akcije je činjenica da će se prikupljanju pridružiti i strani studenti koji se nalaze u Rijeci na studentskoj razmjeni u sklopu programa Erasmus+ i drugih programa mobilnosti.

– Naša udruga bavi se studentima na razmjeni te je naš cilj, između ostalog, angažirati Erasmus studente da prilikom svoje razmjene imaju doticaj s lokalnom zajednicom i čine dobro. Odaziv na događaje slične ovome nam je uglavnom sjajan te se veselimo što ćemo istovremeno pomoći društvu i pritom uključiti strane studente u volonterstvo, napominje Ivana Medved, predsjednica ESN-a Rijeka.

Popis potrebnih stvari nalazi se na dnu ovog teksta. Više informacija o događajima incijative, kao i o samoj organizaciji, možete pronaći na njihovoj mrežnoj i Facebook stranici. 

ESN Rijeka

ESN Rijeka dio je europske organizacije Erasmus Student Network (ESN), najveće studentske volonterske organizacije u Europi, koja se prvenstveno bavi studentima na razmjeni. Pod ovim nazivom nalaze se brojni projekti koji potiču mobilnost, cjeloživotno učenje, multikulturalnost, ali i društvenu inkluziju. Jedan takav projekt odvija se krajem ovog i početkom idućeg mjeseca. ESN organizira inicijativu Dani društvene uključenosti (19.11.- 3.12.) tijekom koje se u više od 500 lokalnih sekcija u 40 zemalja odvijaju događaji koji služe osvješćivanju o volonterstvu te tjelesnim i mentalnim poteškoćama.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download