Pretraga

Na riječkom fakultetu održan Dan karijera: Sudjelovalo 55 tvrtki

A- A+

Dan karijera, manifestacija na kojoj su studenti imali priliku susresti gospodarstvenike iz širokog kruga tvrtki koje posluju u pomorskom sektoru te predstavnike državnih institucija i ustanova vezanih uz pomorstvo, održan je u srijedu, 24. travnja na Pomorskom fakultetu u Rijeci.

Foto: Pomorski fakultet Rijeka

Već 11. godinu potvrđujemo predanost Fakulteta u pripremi svojih studenata za izazove suvremenog tržišta rada. Glavni fokus je bio na interaktivnom dijelu programa, gdje su studenti imali priliku posjetiti štandove od 55 tvrtki i institucija te direktno razgovarati s njihovim predstavnicima. Ovaj dio programa omogućio je studentima da stvore kontakte i saznaju više o mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere u pomorskom sektoru. Osim toga, organizirana su i brojna zanimljiva predavanja, radionice i predstavljanja firmi i njihovih djelatnosti.

Potpisan je tripartitni ugovor o suradnji između Pomorskog fakulteta u Rijeci, danskog brodara Torm i agencije za posredovanje pri ukrcaju pomoraca Zorović d.o.o. te ugovor o suradnji s riječkom tvrtkom Rijeka Gateway, operaterom kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali. Ciljevi suradnje su poticanje razmjene znanstvenih i stručnih ideja, podrška u razvoju studijskih programa, kao i suradnja u izobrazbi pomoraca i ostalih dionika u pomorskom transportu.

Zahvaljujemo svim sudionicima na angažmanu i vidimo se na Pomorskom fakultetu i sljedeće godine, u još većem broju!