Pretraga

Djeca se dva tjedna smrzavala u školi zbog ‘slabe struje’ dok je djelatnik punio svoj električni Mercedes

A- A+

Učenici Osnovne škole Ivanja Reka protekla su se dva tjedna smrzavali u učionicama zbog kvara na grijanju. Vršiteljici dužnosti ravnatelja roditelji su predložili da se učionice griju na strujne radijatore što je ona odbila zbog ‘preslabe struje’. No, unatoč ‘slaboj struji’, jedan djelatnik ove škole je na školskoj mreži punio svoj električni automobil.

Učionica

Učionica | foto: Canva

U Osnovnoj školi Ivanja Reka već dva tjedna, zbog eksplozije u kotlovnici, ne radi grijanje. Pa su djeca nastavu slušala odjevena u jakne i s dekama preko koljena, a neka su se, prema tvrdnjama roditelja, čak i razboljela. Zbog toga su, kako piše Dnevnik.hr, roditelji vršiteljici dužnosti ravnatelja, Dubravki Crnić predložili da se privremeno uključe strujni radijatori što je odbila uz obrazloženje da škola ima preslabu struju.

– Obavijestili smo Gradski ured za obrazovanje te je u suradnji s ovlaštenim stručnjakom odmah provedeno utvrđivanje kvara, odnosno, dogovorena sanacija. No s obzirom na to da je za sanaciju potrebno naručiti i po narudžbi izraditi dijelove i opremu, sanacija je, nažalost, potrajala nešto duže, rekla je Crnić za Dnevnik.hr.

Izdvojeni članak
školska kuhinja u pozadini i ikona internet explorera

Osnovne škole u Zagrebu hranu naručuju preko online aplikacije koju podržava jedino – Internet Explorer

No, ono što je bizarno u cijeloj ovoj situaciji je to što se, za vrijeme svega ovoga, priključen na školsku električnu mrežu, punio bijeli električni Mercedes. Iz škole su rekli da je to automobil jednog od djelatnika koji ga je punio bez dopuštenja te su naglasili da je odmah pokrenut postupak izdavanja odgovarajuće mjere.

Također, rekli su kako je sada situacija s grijanjem puno bolja te da je temperatura u školi sada na zadovoljavajućim razinama iako, kroz desetak dana, još očekuju dijelove za sanaciju plinskog dijela sustava grijanja.