Pretraga

Konačno u budućnosti! Što se sve ostvarilo iz legendarnog filma ‘Povratak u budućnost’

A- A+

Konačno smo u budućnosti! Barem što se tiče kultnog ‘Povratka u budućnost’. Naime, u drugom nastavku ovog legendarne trilogije, Doc i Marty svojim vremeplovom kreću put daleke budućnosti i slijeću ni manje ni više nego u današnji datum, 21. 10. 2015. Evo što se sve iz svijeta u kojem su se našli ostvarilo!

Youtube | srednja.hr

Da, dobro ste čuli, konačno smo stigli. Današnji svijet možda nam se čini dosadan i banalan, ali jednom, prije 26 godina da budemo točniji, dvadeset i prvi deseti dvije i petnaeste bio je daleka budućnost.

Godine 1989 izašao je drugi nastavak kultne trilogije ‘Povratak u budućnost’. U ovom nastavku Doc i Marty svoje su pustolovne doživljavali upravo na ovaj dan. Tim filmom današnji je dan postao opće mjesto u pop kulturi a u međuvremenu je dobio i grupu za doček na fejsu i stranicu koja odbrojava do budućnosti.

Možda naš svijet u usporedbi s onim iz ‘Povratka u budućnost’ i je dosadan, ali  neke stvari ipak su se ostvarile. Dygital Spy donosi neke od njih!

Nintendo izbacuje igricu koju je Marty igrao

Jedna od pamtljivijih scena iz filma je ona u kojoj Marty u igraonici naleti na igricu ‘Wild gunman’ iz svog vremena i pokaže klincima kako se puca, a klinci nimalo nisu impresionirani igricom u kojoj se mora koristiti rukama.

Iako su video igre od osamdesetih strašno napredovale, još se igraju rukama. Doduše, danas je jedan od tih klinaca Elijah Wood a Nintendo Life za svoju konzolu Wii U Virtual objavit će do sada fiktivnog ‘Wild Gunmana’ na današnji datum!

Doc inspirirao Mercedes

Dobro, mercedesovi automobili još ne mogu putovati kroz vrijeme, ali to ne znači da nisu inspirirani ‘Povratkom u budućnost’. Upravo to tvrde u reklamama za novi Mercedes Benz F 015! Auto stvarno izgleda kao da je došao iz budućnosti a u reklamama se pojavljuju i druge reference na popularnu trilogiju, poput hoverboarda i lebdeće šetalica za pse.

Ralje 19 možda nisu stvarne ali 3D filmovi jesu

Vrlo upečatljiva scena iz filma je i ona u kojoj se Marty u budućnosti prestraši reklame za hologramski devetnaesti nastavak Ralja. Iako 3D filmovi nisu baš hologramski, nisu ni toliko daleko od toga.

A što se Ralja 19 tiče, ako već nema filma, samo za ovu priliku, postoji trailer!

Samo danas, Pepsi Perfect je stvaran

‘Povratak u budućnst’ je kultna trilogija, ali ne može se reći da je bila nešto sramežljiva po pitanju prikrivenog oglašavanja. Najviše para očito je dao Pepsi, Martyevo omiljeno piće. U budućnosti postoji Pepsi Perfect, a bocu iz filma Pepsi će izbaciti i danas i to u ograničenoj brojci od 6500 komada. Valjda neće koštati 50 $ kao u filmu.

Hoverboardi su stvarni vjerojatno samo da čovječanstvo dokaže da se može

Najupečatljiviji detalj iz budućnosti većini je vjerojatno hoverboard, leteći skejtboard kojim Marty juri naokolo. E pa, danas haverboardi postoje. Nije točno jasno za što će se koristiti, ali sama činjenica da postoje čini svijet ljepšim mjestom!