Pretraga

Djevojka iz Zagreba uhićena zbog posjedovanja droge: Dio je sakrila u – bankovni sef

A- A+

Djevojka (27) iz Zagreba neki dan je ‘pala’ nakon što su policajci našli drogu u njenom autu, stanu i – bankovnom sefu. Sumnjiče je da je kupovala velike količine kokaina, amfetamina i marihuane te ih preprodavala.

Djevojka (27) iz Zagreba drogu je skrivala i u bankovnom sefu

Djevojka (27) iz Zagreba drogu je skrivala i u bankovnom sefu
Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija tijekom vikenda je izvijestila da je završena kriminalistička istraga nad 27-godišnjom Zagrepčankom. Uhićena je i protiv nje se provodila istraga zbog sumnje da je neovlašteno proizvodila i prometovala drogom.

Sve zbog 0,55 grama marihuane

Konkretno, policija sumnja da je na još uvijek neutvrđen način nabavljala veće količine kokaina, amfetamina i marihuane kako bi ih mogla preprodavati. Svoju je ‘zalihu’ skrivala i prepakiravala u stanu na području Novog Zagreba, a drogu je prevozila u svom autu.

Sve je počelo prije četiri dana, kada su 16. studenog zagrebački policajci uočili spomenutu djevojku u Ulici Svetog Mateja u Zagrebu. Tom im je prilikom predala 0,55 grama marihuane koja je bila zapakirana u jedan plastični paketić.

Našli drogu u autu i stanu

Isti su joj dan odlučili pregledati automobil gdje su našli 5,2 grama kokaina, pakiranog u devet plastičnih paketića, i 5,8 grama amfetamina pakiranog u jedan plastični paketić. Uputili su se nakon toga i do stana osumnjičene gdje su našli 1,3 grama marihuane, 0,8 grama kokaina u vakuumiranoj plastici i 68,4 grama amfetamina pakirana u tri plastična paketa.

Uz navedeno, u stanu su osumnjičene djevojke našli uređaj za vakuumiranje te 74 plastičnih vrećica za vakuumiranje. Policiji to, pak, nije bilo dovoljno. Sumnjali su da djevojka još negdje skriva drogu, a to im nije otkrila.

Kokain skrivala u bankovnom sefu

Zbog toga su u četvrtak 17. studenog odlučili pregledati i bakovni sef osumnjičene. Njihova sumnja je, kako pišu iz zagrebačke policije, potvrđena. U sefu su našli 58 grama kokaina u četiri paketa, a tu je bio i novčani iznos od 87.400 eura za koji se sumnja da je pribavljen od preprodaje droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenu 27-godišnjakinju predali pritvorskom nadzorniku i kaznenu prijavu su podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.