Pretraga

Dodijeljene nagrade Porin, zagrebački faks pohvalio se kako je među dobitnicima i njihov student

A- A+

Pjevač Filip Rudan je na ovogodišnjoj dodjeli Porina osvojio nagradu u kategoriji novog izvođača godine, a fakultet na kojem on studira, Fakultet hrvatskih studija njegovim se uspjehom pohvalio u Facebook objavi. Uspješni je pjevač student sociologije na tom fakultetu, a u jednom je lanjskom intervjuu izjavio kako se u budućnosti vidi kao sociolog, iako mu je trenutno na prvom mjestu glazbena karijera.

filip rudan

Screenshot: YouTube, HRT Dora

Gledatelji su Filipa Rudana prvi put imali priliku slušati kada je nastupio u HRT-ovoj emisiji The Voice, a natjecao se i u emisiji Supertalent. U The Voiceu je u izravnom pjevačkom dvoboju nastupio s pjevačicom Albinom Grčić, a video tog nastupa danas na YouTube-u broji preko 50 milijuna pregleda. Nastupio je na prošlogodišnjoj Dori kada je izveo svoju pjesmu Blind, koja je ujedno i njegov prvi objavljeni singl. Sinoć je Rudan osvojio i Porin u kategoriji novog izvođača godine.

Filip je inače student na Fakultetu hrvatskih studija, te tamo studira sociologiju. Prošle godine je u intervjuu za portal Beli Zagreb Grad izjavio kako usklađivanje obveza studija s pjevačkom karijerom nije jednostavno, ali da se snalazi. Također je nadodao kako se u budućnosti može vidjeti kao sociolog, ali da mu je glazbena karijera i rad na novim pjesmama ipak glavni prioritet. Istom je prilikom o svojoj svakodnevici otkrio kako nema previše razlike od one svakog drugog studenta, osim što puno vremena odlazi u pisanje i vježbanje pjesama.

Svoju je nagradu za Novog izvođača godine na ovogodišnjem Porinu osvojio u dvorani Gradski vrt u Osijeku, gdje je dodjela održana. Zahvalio je svojim bližnjima na podršci i diskografima koji su mu pružili potrebnu slobodu u stvaralaštvu. Njegovim se uspjehom Fakultet hrvatskih studija pohvalio Facebook objavom.