Pretraga

Dodjeljuje se 132.000 eura za nove centre za mlade u tri županije: Provjerite je li vaša na popisu

A- A+

Središnji državni ured za demografiju i mlade financirat će osnivanje i opremanje centra za mlade u 2024. godini u Sisačko-moslavačkoj, Osječko-baranjskoj i Zadarskoj županiji. Ukupno se dodjeljuje 132.724 eura. Prihvatljive aktivnosti su adaptacija, sanacija i rekonstrukcija prostora te opremanje namještajem i opremom.

mladi ljudi na travi okrneuti leđima u parku

Mladi | foto: Pexels

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je javni poziv Sisačko-moslavačkoj, Osječko-baranjskoj i Zadarskoj županiji te gradovima s područja tih županija za financijsku potporu za osnivanje i opremanje centara za mlade u 2024. godini. Ukupno je osigurano 132.724 eura za najmanje dva centra za mlade Sisačko-moslavačke županije i za po jedan centar u Osječko-baranjskoj i Zadarskoj županiji.

Prihvatljivo razdoblje za provedbu aktivnosti opremanja je od 1. siječnja do 15. rujna ove godine. Prihvatljivi prostori centara za mlade, stoji u javnom pozivu, oni su koje osnivaju prijavitelji na svom području te u kojima se provode prihvatljive aktivnosti u provedbenom razdoblju. Prihvatljive aktivnosti su adaptacija, sanacija i rekonstrukcija prostora te opremanje prostora namještajem i opremom. Neprihvatljive aktivnosti su izrada projektne dokumentacije, nadogradnja prostora, otkup zemljišta i slično.

Izdvojeni članak
Mreža mladih Hrvatske

HDZ si je osigurao da mlade u Hrvatskoj predstavlja njihov pomladak, sve je prijavljeno Ustavnom sudu

Riječ je o otvorenom pozivu pa rok za podnošenje prijava ističe danom iscrpljenja raspoloživih financijskih sredstava. Prijava se šalje isključivo putem pošte, preporučenom pošiljkom, u zatvorenoj omotnici, koja na vanjskoj strani mora sadržavati puni naziv i adresu podnositelja prijave, na: Središnji državni ured za demografiju i mlade, Trg Nevenke Topalušić 1, 10000 Zagreb, s naznakom: ne otvarati.

Procjena će se temeljiti na kriterijima je li prostor centra ili hoće li biti dostupan svim mladima, hoće li partneri provoditi programe koji uključuju dodatne programe od interesa, koje su planirane aktivnosti, razdoblje osnivanja centra za mlade i stručno iskustvo te kapacitet partnera za provođenje programa centra za mlade. Cijeli javni poziv možete vidjeti u dokumentu ispod. Ako vam nije vidljiv, osvježite stranicu.