Pretraga

DP u škole želi uvesti kratku vojnu obuku: ‘Mi si ne smijemo dozvoliti da djeca budu topovsko meso’

A- A+

Nakon što im je zasmetalo što mladi slušaju cajke pa su predložili novi predmet o hrvatskoj kulturi, Domovinski pokret od ministra Fuchsa i Anušića zatražio je novi predmet u srednjim školama – kratka vojna obuka. Mario Radić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, rekao je da bi srednjoškolci tako barem znali neke osnove jer se ne smije dozvoliti ‘da u slučaju neke ratne ugroze djeca budu topovsko meso’. Kazao je i bi se u Hrvatskoj trebalo početi razmišljati o povratku vojnog roka.

vojska

Screenshot: YouTube; MORH

Saborski zastupnik i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić zatražio je od ministra obrazovanja Radovana Fuchsa i ministra obrane Ivana Anušića uvođenje predmeta kratke vojne obuke barem u srednjoškolske programe. Kazao je da se to može vrlo brzo staviti na dnevni red te da može biti funkcionalno.

– Barem da znaju neke osnove. Mi si ne smijemo dozvoliti da u slučaju neke ratne ugroze djeca budu topovsko meso. Između Ukrajine gdje je rat i Hrvatske je samo jedna zemlja. Mađarska graniči s Ukrajinom, a Hrvatska s Mađarskom. Mi kao Domovinski pokret smo predlagali osnivanje nacionalne garde, rekao je Radić.

Izdvojeni članak

DP želi preodgajati djecu koja slušaju cajke, a na ovoj snimci pjeva ih njihov ključni čovjek

Naveo je i da bi se u Hrvatskoj trebalo početi razmišljati o povratku vojnog roka jer su se takva pitanja, smatra Radić, legitimno počela postavljati i u drugim zemljama. Podsjetimo, Domovinski pokret nedavno je zatražio da se u hrvatske škole uvede novi predmet koji bi najmlađe podučavao hrvatskoj kulturi, tradiciji i nematerijalnoj kulturnoj baštini. Naime, zasmetalo im je što mladi slušaju cajke, a upravo na YouTubeu postoji snimka gdje cajku s osmjehom na licu pjeva njihov ključni čovjek, Josip Dabro.