Pretraga

Drama u novozagrebačkoj osnovnoj školi: Procurila voda, učenici hitno evakuirani, ima štete

A- A+

Nakon što je pukla cijev u OŠ Gustav Krklec, došlo je do izljeva vode. Ventili su popucali, a voda je oštetila odjeću učenika u školskoj garderobi. Srećom nijedan djelatnih ili učenik ove novozagrebačke škole u Travnom nije ozlijeđen u incidentu. No, moralo je doći do evakuacije.

OŠ Gustav Krklec. Foto: Google street view

Dramatičan školski dan doživjeli su učenici i profesori u Osnovne škole Gustava Krkleca u zagrebačkom naselju Travno. Oko 11:30 sati došlo je do puknuća cijevi popraćenu pucanjem ventila na radijatorima. Uslijedilo je izlijevanje vode po školskim hodnicima.

Kako javlja Večernji list, u incidentu srećom nije bilo ozlijeđenih. Učenici i djelatnici su hitno napustili školu, ali je došlo do materijalne štete. Ona uključuje i oštećenje dječje odjeće i obuće koja je bila držana u školskoj garderobi. Prema iskazima svjedoka, piše Večernji.hr, dio djece je kroz prozor učionice iz škole iznijela jedna od učiteljica. Roditelji su pozvani po djecu, a dio učenika se jako preplašio.

Izdvojeni članak

[FOTO] Ušli smo u poplavljenu zagrebačku školu, otkazana nastava: ‘Nastojimo sanirati štetu’

Nažalost, ovo nije prvi put da su školske ustanove bile poplavljene. Bilo je i puno gorih situacija, kao što smo primjerice pisali 2021. godine. Podsjetimo, tada je bila i otkazana nastava u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski. Tom je problemu na Trešnjevci tada kumovala puknuta vodovodna cijev na križanju Selske i Baštijanove ulice.

– Inače baš nemamo sjajna iskustva s online nastavom, osobno ju nikad nisam podržavao, tako da ću učiniti sve što mogu da na gornjem katu koji je sasvim upotrebljiv i sve je u redu, s ovo učenika koliko imamo da nekako taj prostor prilagodimo i da uspijemo održavati redovnu nastavu, poručio je tada ravnatelj te škole, Mladen Nikolašević.