Pretraga

Dugogodišnja tradicija: U školu idu pod maskama da izbjegnu usmeno ispitivanje

A- A+

U zagrebačkoj XVI. gimnaziji već duži niz godina postoji zanimljiv trend za vrijeme maškara. Naime, poznato je da su usmena ispitivanja česta i svaki profesor ima pravo ‘dignuti’ učenika i izrešetati ga pitanjama te prikladno ocijeniti. Međutim za vrijeme maškara, neka druga pravila stupaju na snagu.

U nekim školama maskirati znači i profitirati, barem što se tiče nedobivanja negativnih ocjena. Naime u zagrebačkoj jezičnoj gimnaziji u Križanićevoj već godinama postoje posebna pravila za vrijeme maškara. Učenici koji se zamaskiraju taj dan su izuzeti usmenih odgovaranja i nijedan profesor ih neće iznenadno prozvati i ispitati.

Maskiranje kao izuzeće od odgovaranja već dugo postoji u XVI. gimnaziji.

– Ovo pravilo vrijedilo je svih ovih godina, a danas ću uz krafne u zbornici obavijestiti kolege da baš ne ispitaju one učenike i učenice koji su se zamaskirali, kazala nam je ravnateljica Nina Karković.

Dodaje kako je u prevelikoj gužvi te je zaboravila službeno obavijestiti učenike i profesore o toj tradiciji, no kako su svi profesori već upoznati s tradicijom vjerojatno će na nagovor učenika popustiti.
Ukoliko zaborave, ne sumnjamo da će ih maske koje nisu naučile gradivo podsjetiti kako se tradicija treba poštovati.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap