Pretraga

Zagrebački se gimnazijalci suprotstavili Pernaru: Gađali ga jajima i vikali mu da ode

A- A+

Ivan Pernar ovoga je ponedjeljka posjetio zagrebačku XVI. Gimnaziju gdje se nije baš dobro proveo. Naime, tamošnji su ga učenici dočekali i gađali ga jajima, a u jednom je trenutku ispred škole izašla i ravnateljica Nina Karković.

Foto: Matej Markovinović, srednja.hr

Bivši saborski zastupnik, Ivan Pernar, nastavio je svoj pohod po zagrebačkim školama. Danas mu je na iteneraru bila XVI. Gimnazija u Križanićevoj ulici, gdje ga tamošnji učenici nisu baš dobro dočekali.

Naime, kako se vidi u videu kojeg je dobio Index, Pernar je došao ispred gimnazije i obratio se učenicima koji su ga potom počeli gađati jajima i vikati mu da ode. Ubrzo je došla ravnateljica XVI. gimnazije, Nina Karković, koja je bivšem saborskom zastupniku rekla da napusti prostore škole.

Izdvojeni članak
ivan pernar i srednjoškolci

Zagrebačka policija poslala dopis školama: ‘Ako vidite Ivana Pernara, odmah nas zovite’

Podsjetimo da su prošloga tjedna ravnatelji nekoliko zagrebačkih srednjih škola primili obavijest da odmah prijave policiju ako imaju informacije o mogućem dolasku Pernara ispred njihove škole. U obavijesti stoji i da je policija zaprimila pismo pravobraniteljice za djecu, upozoravajući ih da Pernar posjećuje srednje škole, razgovara s učenicima i fotografira se s njima.