Pretraga

Upao s mačetom u zagrebačku gimnaziju, u razredu bili učenici: ‘Dva policajca trčala na drugi kat’

A- A+

Nepoznati mladić s mačetom je danas ušetao u zagrebačku Klasičnu gimnaziju. Upao je u školu u ranim poslijepodnevnim satima, i to u razred pun učenika koji su tada imali nulti sat. Policija je odmah izašla na teren, a dva su policajca trčala na drugi kat gdje se odvijala dramatična situacija. Kako kaže ravnateljica Zdravka Martinić Jerčić, škola sad pruža pomoć učenicima koji su uznemireni zbog ovih zbivanja, a počinitelj još nije priveden.

Dopuna teksta, 6. ožujka 2023. u 18:04h: Policija je uhitila 18-godišnjaka koji je mačetom upao u Klasičnu gimnaziju. Više čitajte ovdje.

klasična gimnazija zagreb

Foto: srednja.hr

Tijekom nultog sata u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji, danas u rano poslijepodne, odvijala se prava drama. Kako doznaje Lana Kovačević za Večernji list, nepoznata je osoba s nožem ušetala u zgradu škole. Ta je osoba upala u razred u kojem su bili učenici i nastavnik.

‘Nitko nije ozlijeđen’

Prema pisanju spomenutog medija, policija je odmah stigla na mjesto događaja, a kroz poslijepodne obavljaju razgovore s prisutnim učenicima. Za Večernji je izjavu dala i Zdravka Martinić Jerčić, ravnateljica Klasične gimnazije.

– Reagirali smo promptno i brzo. Nitko nije ozlijeđen a sada je sve na policiji da ustanovi o kome se radi. Nisam bila prisutna, ali prema saznanjima bilo je prijetnji, a nepoznata osoba u zgradu je ušla nakon početka nultog sata, rekla je ravnateljica.

Sigurno je, dodala je ravnateljica za Večernji list, da osoba koja je s nožem upala u školu nije učenik ni Klasične gimnazije, koja je imala nastavu poslijepodne, ni XVI. gimnazije koja je imala nastavu ujutro. Te dvije škole, za one koji ne znaju, dijele istu zgradu. Sada iz škole pružaju pomoć učenicima koji su uznemireni ovim zbivanjima.

‘Dva policajca su trčala na drugi kat’

Novinarki je Večernjeg lista ravnateljica XVI. gimnazije Nina Karković potvrdila da se ovaj događaj odvio u zgradi škole.

– Jedino što sam čula je da je netko izvana došao nožem i da su dva policajca trčala na drugi kat, rekla je za Večernji ravnateljica XVI. gimnazije.

Index piše da nije nož u pitanju, već mačeta

Index piše o počinitelju kao nepoznatom mladiću za kojim policija još uvijek traga. Naime, iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su tom portalu da mladić još uvijek nije priveden. Kako doznajemo od učenika škole, zgrada dviju gimnazija ima nadzorne kamere pa je moguće da su snimile počinitelja.

Kako Index doznaje iz više neslužbenih izvora, nepoznati mladić koji je upao u školu, izgleda, nije nosio nož sa sobom, već – mačetu. Policija im je, pak, potvrdila tek da se radi o ‘oštrom predmetu’.