Pretraga

Evo kako se možete pridržavati dobrih novogodišnjih odluka

A- A+

Koliko ste puta donijeli jednu ili više novogodišnjih odluka kojih ste se držali ravno mjesec dana ili manje? Vjerujemo da biste voljeli odlučiti nešto čega ćete se stvarno pridržavati, stoga donosimo najbolje novogodišnje odluke po vas kojih se nije tako komplicirano pridržavati.

Flickr

 

Postoje standardne novogodišnje odluke koje mnogi donose, a rijetki ih se drže – smršavjeti, prestati pušiti, štedjeti… Ako se stvarno želite držati svojih ciljeva trebate znati kako to činiti. Donosimo stoga neke od najboljih novogodišnjih odluka i nekoliko jednostavnih alternativa koje će pomoći da ih se zaista i držite.

Izdvojeni članak

Evo što motivira top učenike i studente

Cilj: Jesti zdravije, više vježbati i manje piti

Ovoga se dosta teško pridržavati, pa evo što možete učiniti kako biste uspjeli – upišite se na neki sport ili aktivnost kojom ćete se baviti u slobodno vrijeme, a koja troši kalorije. Ako često budete aktivni, automatski ćete prirodno htjeti zdravije jesti i manje piti nezdrava pića poput alkohola. Jednom takvom odlukom riješiti ćete ova gore navedena tri cilja do kojih rijetko tko dođe.

Cilj: Pokriti dugove i uštedjeti novac

Jednostavno je rješenje za uštedu, jednostavno trebate manje trošiti. Postoje stvari na koje jednostavno trebate trošiti, no na drugim područjima možete dosta uštedjeti ako se jednostavno odreknete nepotrebnih stvari. Na početku će biti malo problematično, no lakše ćete štedjeti jednom kad shvatite koliko novca možete sakupiti za neke više ciljeve.

Cilj: Volontirati

Nema jednostavnog načina da se natjerate da zaista sprovedete ovu odluku, nego da se jednostavno posvetite tome. Učlanite se u neku grupu ili udrugu, a kako bi smanjili šanse za odustajanjem, učinite to s prijateljima. Tako ćete jedni druge motivirati da se zaista držite odluke.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Najbolji motivacijski citati

Cilj: Biti bolji student/učenik

Ukoliko se teško tjerate na to da radite više izvan škole ili fakulteta, odnosno grijete stolicu, osmislite nagradu za svaki cilj koji postignete učeći ili radeći za faks ili školu. Neka to bude nešto zdravo, odnosno nešto zbog čega nećete prekršiti neku drugu novogodišnju odluku.

Cilj: Ići spavati u normalno vrijeme, ranije se buditi

Svi znamo koliko je ovo teško ispuniti, pogotovo u prvo vrijeme godine kada je zaista hladno. Kako biste zaspali u normalnim satima, izbjegavajte piti kavu navečer. Također, pokušajte što više vremena provoditi na prirodnom svjetlu, a pobrinite se i za to da taman prije spavanja buljite u ekran računala ili pametnog telefona.