Pretraga

Facebook uklonio ‘Najveće drolje osnovnih i srednjih škola’ zbog nasilja

A- A+

Facebook stranica ‘Najveće Drolje Osnovnih i Srednjih škola’ koja je podigla veliku prašinu u regiji zbog objavljivanja fotografija maloljetnih školarki popraćenih vulgarnim komentarima uklonjena je s najpopularnije društvene mreže Facebook. Mnogi su ovu stranicu prijavili već prvog dana kada su administratori počeli sa cybernasiljem, no trebalo je proći nekoliko tjedana kako bi Facebookovi administratori uklonili neprimjeren sadržaj koji je već debelo naštetio djevojkama diljem Hrvatske, Bih i Srbije.

Djevojke iz osnovnih i srednjih škola diljem regije nedavno su ponovno postale meta napasnika koji su bez dopuštenja objavljivali slike s njihovih Facebook profila, ali i fotografije dobivene putem raznih drugih kanala, ‘časteći’ ih neprimjerenim komentarima i opisujući ih vulgarnim imenima. Facebook stranica ‘Najveće Drolje Osnovnih i Srednjih škola’ u kratkom je roku prikupila tisuće i tisuće fanova, dobila i nekoliko kopija te podigla veliku prašinu u medijima. Upravo zahvaljujući potonjima i naporima hakera otkriven je maloljetnik Hrvat R.E. koji je stajao iza kontroverzne Facebook grupe. Iako Facebook ispočetka nije uklonio višestruko prijavljenu stranicu jer zakon navodno nije prekršen, nakon otprilike dva tjedna prijava ona je konačno uklonjena.

Portal Srednja.hr, između ostalih korisnika, također je odmah prijavio Facebook stranicu koja je širila i poticala cybernasilje.

– Pregledali smo stranicu koju ste prijavili zbog

nasilja. Budući da su prekršeni naši standardi, uklonili

smo je. Zahvaljujemo na vašoj prijavi. Javili smo

administratorima stranice ‘Najveće Drolje Osnovnih i

Srednjih škola da im je stranica uklonjena, no ne i tko

je istu prijavio. Facebook nikada ne otkriva tko je

podnio pritužbu, nalazi se u obavijesti.