Pretraga

Faks nudi besplatnu edukaciju s kojom ćete biti sam svoj šef u turizmu: Evo kako se prijaviti

A- A+

Ekonomski fakultet u Osijeku (EFOS) pozvao je sve zainteresirane za učenje poduzetničkih vještina u turizmu da se prijave na edukacijski program. Sudjelovanje će biti besplatno za 15 odabranih polaznika. Edukacije se provodi u sklopu projekta VirtuOS, a EFOS je jedan od partnera koji sudjeluju u njegovu provođenju. Donosimo sve o programu edukacije, kome je namijenjena i kako se prijaviti.

virtuos

U sklopu projekta VirtuOs nudi se zanimljiva besplatna edukacija za sve koji žele biti poduzetnici u turizmu | Foto: Pexels; Alexandr Podvalny

Snažan turistički sektor, koji čini iznimno velik dio hrvatske ekonomije, domaćem stanovništvu pruža puno više od periodičnog honorarnog rada i užitka primanja napojnica. Preuzeti konce u svoje ruke, postati više od običnog zaposlenika i sam odrediti smjer vlastite karijere – to nije san dostupan samo mladima na pragu zrelosti, već ljudima svih životnih dobi, spremnima na učenje. Unaprjeđenje vlastitih vještina, znanja i kompetencija trebalo bi biti misao vodilja svakog suvremenog čovjeka, a malo je sektora koji pružaju prostor za osobni rast i razvoj kao što je to turizam.

Stjecanje novih kvalifikacija i profesionalnih iskustava jedna je od vodećih odlika kvalitetnih programa cjeloživotnog obrazovanja. Spoj kontinuiranog i sustavnog učenja tijekom cijelog života u sektoru turizma i ugostiteljstva ima potencijala postati dobitna kombinacija, kako za mlade ambiciozne entuzijaste i studente, tako i za iskusne poslovnjake koji već dulje vrijeme maštaju o preseljenju u mirnije krajeve i pokretanju „nečeg svojeg“.

Turizam pruža mogućnosti za uzbudljivu karijeru

Toga je itekako svjestan i Ekonomski fakultet u Osijeku (EFOS), te se kao partner, uključio u projekt uspostavljanja regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva pod nazivom VirtuOS. Zadatak EFOS-a, između ostalih, je i razvoj programa cjeloživotnog učenja – Voditelj turističkog gospodarstva. Naglasak programa je na osnaživanju profesionalnih sposobnosti radnika, ali i na inovativnim i moderniziranim obrazovnim sadržajima za različite kategorije korisnika. VirtuOS na taj način doprinosi usklađivanju obrazovnih programa s potrebama tržišta rada i unaprjeđenju praktičnih znanja, a pozitivno utječe i na otvaranje novih prilika za zapošljavanje mladih i starijih u turističkom sektoru.

Sektor turizma u Hrvatskoj privlači i pruža mnoge uzbudljive mogućnosti onima koji svoju budućnost vide unutar njega. Turistički stručnjaci uživaju posebne prednosti, što se posebno ogleda u njihovim dinamičnim karijerama koje im pružaju istraživanje najljepših destinacija svijeta te upoznavanje različitih ljudi i kultura. Svi koji žele oživjeti vlastiti poduzetnički duh, uz program cjeloživotnog učenja koji EFOS nudi, mogu kreirati karijeru o kakvoj sanjaju.

EFOS pozvao sve zainteresirane da se prijave na edukaciju | Screenshot iz promotivnog videa Ekonomskog fakulteta u Osijeku; YouTube

Njegovanje poduzetničkog mindseta i cjeloživotno učenje vodi vas do turističkog booma

Ako se vidite u ulozi business aktera u području turizma, EFOS vas poziva da se do 13. ožujka prijavite na program cjeloživotnog učenja Voditelj turističkog gospodarstva. Program traje 120 sati, a 15 polaznika koji budu odabrani pohađat će program besplatno te će naučiti sve o osnovnim elementima poslovanja u turizmu i upravljanju poslovnim procesima.

Edukacije nastavnika i mentora u razvoju poduzetničkih vještina već je počela, a provodi ih također EFOS za nastavnike i mentore nositelja projekta: Ugostiteljsko-turističku školu Osijek i i partnere na projektu: Osječko-baranjsku županiju, Srednju strukovnu školu Antuna Horvata Đakovo, Obrtničku školu Požega, Srednju strukovnu školu Vinkovci, Strukovnu školu Virovitica, Sunčane toplice d.o.o. Bizovac, HUP Zagreb d.o.o., Palisada d.o.o. Opatija, Filozofski fakultet u Osijeku i Udrugu djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ Belišće.

Projekt je vrijedan 71.458.878,12 kuna, a financiran je kroz Operativni program Upravljanje ljudskim potencijalima 2014-2020 iz Europskog socijalnog fonda.
Više o projektu i tome kako se prijaviti potražite na web stranici projekta i web stranicama Ekonomskog fakulteta u Osijeku.


efosTekst je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i Ekonomskog fakulteta u Osijeku