Pretraga

Kako je studirati na jednom od najvećih fakseva na istoku zemlje? Studentica podijelila u videu

A- A+

Posjetili smo Osijek i doznali kako izgleda tipičan dan studenata na jednom od najvećih fakseva u Slavoniji, Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Popratili smo dan Dore, studentice i članice studentskog zbora EFOS-a koja nas je provela faksom. Ispričala nam je i neke zanimljivosti, a sve je zabilježila naša kamera.

Dora Doležal EFOS

Dora Doležal, studentica EFOS-a, pokazala nam je kako izgleda njen tipičan dan na faksu | Foto: srednja.hr

Nedavno smo posjetili Osijek gdje smo razgovarali s brojnim učenicima, nastavnicima i studentima kako bismo čuli njihove priče. Naše putovanje nije moglo proći bez posjeta jednom od najvećih fakseva osječkog Sveučilišta – Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Njime nas je provela studentica Dora Doležal, pa je tako naša kamera zabilježila kako izgleda tipičan dan studenata EFOS-a.

Njihov dan na faksu obično započinje predavanjima i praktičnim radom na projektima, a u pauzama posjećuju kantinu ili fitness dvoranu koje se nalaze u sklopu faksa. Za bogat studentski život brinu se studentske udruge EFOS-a, ali i Studentski zbor čija je Dora članica.

Osim o svojim tipičnim aktivnostima, Dora nam je ispričala i poneku zanimljivost o faksu. Tako smo čuli, primjerice, da tamo predaje jedna od najcitiranijih znanstvenica na svijetu, profesorica Đula Borozan.

Dorin dan na EFOS-u i sve zanimljivosti koje nam je ispričala pogledajte u videu ispod.

@srednja_hr Kako izgleda prosječni dan studentice na Ekonomskom fakultetu u Osijeku? #EFOS #srednjahr #fakultet #studiranje #faks ♬ original sound – srednja_hr