Pretraga

Fakultetima dodijeljeno gotovo 100 milijuna kuna: Provjerite je li vaš među njima

A- A+

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja danas su potpisani  ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu poziva Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju. Fakulteti su iz Europskoga socijalnog fonda povukli gotovo 100 milijuna kuna kako bi studentima unaprijedili praksu te tako kasnije omogućili brže i bolje zapošljavanje.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

– U svrhu povećanja zapošljivosti studenata omogućavanjem stjecanja praktičnih vještina za rad, javna i privatna visoka učilišta prijavila su projekte te će provoditi aktivnosti unapređenja kvalitete stručne prakse kao obveznoga ili izbornoga dijela studijskoga programa te jačanje kompetencija osoblja visokih učilišta za razvoj modela učenja uz rad, kažu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Izdvojeni članak

Ministarstvo izdalo uputu fakultetima: Odgodite sva putovanja u inozemstvo!

U ponedjeljak su u Ministarstvu potpisani ugovori s fakultetima ukupno vrijedni 99.433.635,49 kn.

Novac u sklopu Poziva Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju osiguran je iz Europskog socijalnog fonda, a podijelilo ga je 28 projekata.

– Provodit će se i aktivnosti koje će omogućiti stjecanje radnog iskustva studentima povećanjem zastupljenosti stručne prakse kao obveznoga ili izbornoga dijela studijskoga programa, pojašnjavaju iz MZO-a.

Je li i vaš fakultet dobio novac za unaprjeđenje prakse, saznajte u odluci.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.12 MB]


Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.