Pretraga

Fizički napad majke na profesoricu: ‘Čupala me, udarala i srušila na pod’

A- A+

Vinokovačka Veterinarska škola bila je poprište sukoba između jedne pobješnjele majke i profesorice koja joj se našla na putu. Naime, nakon što pri dolasku u školu majka jednog učenika nije zatekla ravnateljicu obrušila se na profesoricu koja je bila prisutna. Počela ju je čupati i udarati te ju pritom srušila na pod. Napadnuta profesorica kasnije je pozvala policiju, a cijeli slučaj još je u obradi.

Dok nastavnici potpisuju peticije kako bi se izborili za strože kazne nasilnih učenika, čini se da bi se isti tretman trebao poduzeti i za roditelje. U vinkovačkoj Veterinarskoj školi ovih dana je jedna majka fizički napala profeosoricu, srušila ju na pod, čupala i udarala. Majka je pozvala policiju, a obrada cijelog slučaja je u tijeku.

Udarala ju i čupala za kosu

Veterinarska škola dr. Andrija Štampar u Vinkovcima ovih dana bila je poprište nimalo ugodnog događaja. Majka jednog učenika fizički je napala profesoricu Nevenku Marić, jer je bila ljuta zato što je ravnateljica otišla te ju nije uspjela pronaći kako bi održale sastanak.

Profesorica metodike i voditeljica školske smjene, Nevenka Marić, susrela je nasilnu majku ispred škole, a kad joj je rekla da je ravnateljica otišla doma jer joj je gotovo radno vrijeme, ljutita žena se okomila na nastavnicu.

– Vikala je kako treba ravnateljicu, ali i da sa mnom ima razgovor pa sam je povela gore do zbornice i ureda ravnateljice kako bi se uvjerila da je nema, ispričala je profesorica Marić za Večernji list.
Dodaje kako ju je u tom trenutku majka počela udarati i čupati za kosu te ju je srušila na pod i nastavila udarati. – Vikala je ‘nemaš pojma koju imam moć’ i prijeti mi da će ‘biti mrtvih’, prisjetila se Marić.

Izdvojeni članak

Roditelj prijeti nastavnici jer ‘zagovara Darwinovu teoriju evolucije’

Majčin sin protuzakonito u Veterinarskoj školi

Jedan od učenika koji je vidio nesretni događaj odmaknuo je pobješnjelu majku od nastavnice Marić. Potom je nastavnica pozvala policiju, a napravljena je kaznena prijava.
Međutim, priča nasilne majke seže i u prošlu godinu. Ona je istoimenu profesoricu optužila za mobing nad njezinim sinom, koji je inače protuzakonito upisan u školu bez dokumenata i ispod crte i to na intervenciju ravnatelja.

Zbog toga je ravnatelj kažnjen, a jesenas je eskalacija oko optuživanja za mobing završila samo na verbalnoj razini. Međutim posljednji napad majke bio je na fizičkoj razini, a nastavnica posjeduje i liječničke nalaze koji svjedoče o zadobivenim ozljedama.