Pretraga

Foto: Je li ovo školsko igralište s najboljim pogledom u Hrvatskoj? Upravo je završena velika obnova

A- A+

Mnogima je tjelesni među omiljenijim predmetima, a neizostavan dio svakog odrastanja je i provođenje vremena na školskom igralištu. Ono će odsada biti još kvalitetnije za učenike Osnovne škole Lapad u Dubrovniku. Tamošnje školsko igralište, koje se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji s koje je vidljiv dio grada, nedavno je obnovljeno.

Učenici su trenutno na praznicima, a povratak u školu učenicima dubrovačke Osnovne škole Lapad zasigurno će barem malo uljepšati novoobnovljeno školsko igralište.

Kako je priopćeno iz Grada Dubrovnika, radovi vrijedni 58.472,69 eura uključivali su privremenu demontažu košarkaške konstrukcije i nogometnih golova, ugradnju asfaltne mase, iscrtavanje terena za nogomet, košarku i odbojku, čišćenje i emuliranje površine.

Izdvojeni članak

Ovo je 10 škola u Hrvatskoj s najljepšim pogledom

– Podsjetimo, u prosincu prošle godine na ovom sportskom igralištu izvršena je cjelovita obnova ograde i ogradne konstrukcije. Radovi su uključivali skidanje i zamjenu oštećenog pletiva ukupne površine 780 metara kvadratnih, popravak i zamjenu 320 metara ogradnih cijevi te bojanje cjelokupne ogradne konstrukcije. U konstrukciju iza golova ugrađene su sajle od nehrđajućeg čelika radi dodatnog učvršćenja žičanog pletiva te su obojane obje košarkaške konstrukcije i oba gola na koje su postavljene nove mrežice, navode iz Grada.

Grad je objavio i video novoobnovljenog igrališta, a možete ga vidjeti ispod teksta. Spomenimo ovom prilikom kako smo ne tako davno na portalu objavili i članak o školama s najljepšim pogledom, a koje su to možete vidjeti ovdje.