Pretraga

Foto: Posljednja trosmjenska škola u Zagrebu uskoro bi trebala biti gotova, ovako trenutno izgleda

A- A+

Osim što su u tijeku radovi na cjelovitoj obnovi srednjih škola od potresa, u Zagrebu se trenutno provodi i dogradnja triju osnovnih jedne područne osnovne škole. Grad Zagreb objavio je kako napreduju radovi na OŠ Bukovac, posljednjoj trosmjenskoj školi OŠ Ante Kovačića i OŠ Jakuševec koja je uklonjena i gradi se nova.

Nakon gradilišta triju srednjih škola koje još uvijek prolaze kroz obnovu od potresa jer su zaštićena kulturna dobra, zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet obišao je i gradilišta triju zgrada osnovnih škola – OŠ Bukovac, OŠ Ante Kovačića i OŠ Jakuševec.

Dograđuje se posljednja trosmjenska škola u Zagrebu

– Zgrada OŠ Bukovac u završnoj je fazi izvedbe a vrlo brzo uslijedit će i njezino opremanje kao i uređenje okoliša, čiji je preduvjet bio rješavanje složene infrastrukturne situacije na parceli. OŠ Ante Kovačića dogradnjom četiriju učionica napustit će trosmjensku nastavu, a izgradnjom dvodijelne sportske dvorane značajno unaprijediti sportsku infrastrukturu toga dijela grada. Na mjestu uklonjene OŠ Jakuševec niknuli su temelji nove, dugoočekivane zgrade, izvijestili su iz Grada uz informaciju kako ukupna vrijednost radova na ove tri škole iznosi gotovo 35 milijuna eura.

Podsjetimo, rekonstrukcija i dogradnja Osnovne škole Bukovac tema je već godinama. Bivša gradska vlast željela ju je samo sanitirati nakon potresa, no roditelji su zahtijevali obuhvatnije radove jer je glavni projekt za izgradnju nove škole, koja bi bila sigurnija nego ona sanirana od oštećenja u potresu, postojao i dvije godine prije potresa. U svibnju 2020. bivši gradonačelnik Milan Bandić okrenuo je ploču te najavio kako će učenici OŠ Bukovac dobiti novu školu.

Izdvojeni članak

Obnova srednjih škola nakon potresa u Zagrebu ponovno produljena: U nekima radovi i do 2025.

Najdulje će trajati radovi na OŠ Bukovac

Kako smo nedavno pisali, uz ove tri škole dograđuje se i Područna škola Kupinečki Kraljevac. Najdulje će, do kolovoza 2024. godine, trajati radovi na OŠ Jakuševac.

– Završetak dogradnje Područne škole Kupinečki Kraljevec i Osnovne škole Ante Kovačića očekujemo ovog mjeseca, a završetak radova na izgradnji Osnovnoj školi Bukovac tijekom jeseni. U slučaju OŠ Bukovac, radovi će biti završeni tijekom kolovoza, međutim, za ishođenje uporabne dozvole potrebno je testiranje svih sustava, za što je uvjet da HEP izmjesti postojeću trafostanicu i instalacije koje se nalaze na parceli škole, kazali su nam nedavno iz Grada.

Hoće li datumi završetka radova biti takvi, preostaje za vidjeti. Naime kada je riječ o posljednjoj trosmjenskoj, OŠ Ante Kovačića, gradonačelnik Tomislav Tomašević je početkom 2022. godine, kada su krenuli radovi, rekao da bi trebali biti dovršeni do početka 2023., što se nije dogodilo.