Pretraga

Nakon pritiska roditelja, Bandić obećao: Izgradit ćemo novu školu

A- A+

Vijeće roditelja OŠ Bukovac neki se dan požalilo kako Grad Zagreb, unatoč činjenici da je zbog potresa neupotrebljiva za rad, obnoviti školsku zgradu, iako postoji gotov projekt za izgradnju nove zgrade. Gradonačelnik Milan Bandić ipak je morao popustiti njihovim zahtjevima te im obećao da će nova školska zgrada biti gotova do kraja 2021.

foto: Vijeće roditelja OŠ Bukovac

Grad Zagreb dobit će novu školsku zgradu. Nakon 13 godina čekanja, krenut će se u izgradnju nove zgrade OŠ Bukovac. Barem je tako jutros obećao Milan Bandić.

Imali su gotov projekt za novu, ali su htjeli obnavljali staru zgradu

Izdvojeni članak

Poslušali Bandića i u školu donijeli pepeo za pranje ruku: ‘Postali smo toliko mlađi da ćemo se morati vratiti u osnovnu’

Gradonačelnik Grada Zagreba u pratnji pročelnika Ivice Lovrića posjetio je školu u kojoj se zbog katastrofalnih oštećenja uzrokovanih nedavnim potresom više ne može održavati nastava za više od 650 učenika.

Grad je, naime, nakon potresa prvo rekao kako će krenuti u sanaciju postojeće zgrade, zbog čega se roditelji pobunili.

– Glavni projekt za izgradnju nove škole postoji već 2 godine, do sada je u projektnu dokumentaciju uloženo 900.000,00 kuna, te je sada idealno vrijeme da se taj projekt i odradi. No, OŠ Bukovac se nalazi na listi Grada Zagreba za dugoročnu sanaciju, kojom se problem zastarjelosti objekta koji ne zadovoljava moderne standarde ne rješava, već samo odgađa do – idućeg potresa. A sigurnost 680 djece koji pohađaju tu školu još jednom se potpuno zanemaruje, upozorilo je Vijeće roditelja prije nekoliko dana.

Zašto bi obnavljali postojeću zgradu, kad već postoji projekt za novu, koji je skupo plaćen, pitali smo tada i Gradski ured za obrazovanje. Umjesto odgovora, jučer je stigao poziv za jutrošnji obilazak škole.

Tri obećanja

Danas je, vidjevši stanje na terenu, i gradonačelnik promijenio način razmišljanja.

U slučaju novih potresa zgrada mogla potpuno urušiti pa je Bandić pred roditeljima i novinarima roditeljima obećao tri stvari:

1. da će građevinska dozvola biti izdana do kraja svibnja 2020. godine
2. da će radovi na izgradnji nove škole početi do kraja 2020. godine
3. da će izgradnja nove škole zavrišti do kraja 2021. godine
Iz Vijeća roditelja OŠ Bukovac napominju da će nastaviti i dalje aktivno raditi na realizaciji projekta izgradnje nove škole i redovito objavljivati nove pomake. Možda bolje reći, držat će gradske oce na oku kako ne bi ponovno iznevjerili ni njih ni njihovu djecu.

Donosimo galeriju fotografija nakon potresa: