Pretraga

[FOTO] Škola u Zagrebu dobila modernu sportsku dvoranu: ‘Na ovo smo čekali 40 godina’

A- A+

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je novu sportsku dvoranu Osnovne škole Dragutina Domjanića u Gajnicama. Vrijednost trodijelne dvorane uz vanjski uređeni prostor je gotovo 40 milijuna kuna bez PDV-a, a s obzirom da je ova škola jedna od najvećih u Zagrebu po broju učenika, dosadašnja dvorana od 278 kvadrata nije bila adekvatna za potrebe Tjelesne i zdravstvene kulture.

Foto: Grad Zagreb

Osnovna škola Dragutina Domjanića u Gajnicama dobila je novu sportsku dvoranu, odnosno trodijelni novi prostor te preuređenu jednodijelnu staru školsku dvoranu. Uz to, uređen je i vanjski prostor, igrališta, parkiralište i okoliš s javnom rasvjetom, a vrijednost projekta bez PDV-a iznosi skoro 40 milijuna kuna.

– Ovu sportsku dvoranu učenici i djelatnici ove škole iščekuju dugih 40 godina. Sretni smo što ćemo s 1042 učenika ove školske godine, a tko zna za sljedeću, sigurno će biti više, početi raditi onako kako to predmet tjelesne i zdravstvene kulture i zahtjeva. Do sada smo radili u 278 kvadratnih metara, a od danas ukupno 4267 kvadratnih metara uz staru dvoranu koja je kompletno preuređena, rekla je Karmen Hlad, ravnateljica škole.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

– Ova škola je jedna od onih s najvećim brojem učenika u gradu Zagrebu. Tako da je bilo potpuno neadekvatno da je imala onakvu dvoranu kakvu je imala i sada su se ti kapaciteti znatno povećali. Ono što je isto tako bitno jest da sportske dvorane u ovoj školi, ali i u svim drugim školama u gradu Zagrebu moraju biti, ne samo dvorane za nastavu, nego isto tako i dvorane koje koristi cijela lokalna zajednica za različite sportske aktivnosti, za različite sportske klubove i za druge manifestacije. I u tom smisli već znam da su se termini izvan nastave već počeli rezervirati, poručio je Tomašević.