Pretraga

Fotogalerija: Što stranci znaju o Hrvatskoj

A- A+

Vjerojatno ste svi ponekad prokomentirali kako Amerikanci ne znaju što je Hrvatska, pa tako su u raznim anketama znali odgovarati da se radi o jelu, pjevaču ili nečem trećem. Također se znalo dogoditi da strani mediji neke naše istaknute sportaše još uvijek svrstavaju u Jugoslaviju. Međutim, ulaskom u Europsku uniju naša će zemlja postati svima poznatija, a samim tim i naši slavni sugrađani, proizvodi, turistička mjesta i slično.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju postat ćemo 28 članica, ali će samim tim i druge izvaneuropske zemlje čuti za nas. Donedavno se znalo dogoditi da nas stranci još uvijek smatraju dijelom Jugoslavije ili uopće ne znaju što znači riječ Croatia.

Izdvojeni članak

Erasmus: Ovo se mijenja kad Hrvatska uđe u Europsku uniju

No, kako nas uskoro čeka najvažniji dan u povijesti naše države, prije pristupanja u Uniju portal neurope.eu grafički je prikazao najpoznatije ljude, proizvode, mjesta i povijesne činjenice Hrvatske.

Pod nazivom ‘Upoznajte Hrvatsku 28 članicu EU’ istaknuli su ono što je po njihovu mišljenju najposebnije. Stoga provjerite što je to o našoj državi vrijedno spomena iz perspektive stranaca. Ovo su neki od navedenih podataka:

  • Najmanja katedrala na svijetu nalazi se u Ninu pokraj Zadra.

  • Od hrvatskog kamena, točnije s Brača, izgrađene su sljedeće građevine: Bijela kuća, Dioklecijanova palača u Splitu, zgrada Parlamenta u Beču i Budimpešti.

  • Top 10 ženskih imena: Marija, Ana, Katarina, Dragica, Kata, Mirjana, Ljubica, Nada i Marica

  • Top 10 muških imena: Ivan, Josip, Stjepan, Marko, Tomislav, Željko, Ante, Ivica, Nikola i Mario