Pretraga

Gimnazijalci ‘izrešetali’ predsjednicu: Zašto niste ispunili predizborno obećanje?

A- A+

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović gostovala je jučer u Zadru, a tom prilikom posjetila je tamošnju Gimnaziju Vladimira Nazora. Ondje je slušala učeničku debatu na temu kažnjavanja političara zbog neispunjenih predizbornih obećanja. Zbog jednog takvog prozvana je i sama – učenici su ju pitali zbog čega nije preselila Ured s Pantovčaka.

Screenshot: N1 televizija

– Naša predsjednica je u svojoj predizbornoj kampanji obećala preseljenje svoga Ureda s Pantovčaka. Svi znamo da je taj Ured tamo i dalje smješten, konstatirala je jedna debatantica Gimnazije Vladimira Nazora pred predsjednicom.

Izdvojeni članak

Teško biste je prepoznali: Pogledajte kako je predsjednica izgledala u srednjoj

Tema debate kojoj je prisustvovala predsjednica bilo je kažnjavanje političara zbog neispunjenih predizbornih obećanja, a zbog ovoga je Kolinda Grabar-Kitarović priznala grešku. Učenicima je odgovorila kako spomenuto obećanje nije mogla ispuniti zbog stava Ureda za upravljanje državnom imovinom da nijedan objekt nije za to prikladan, prenosi N1.

– Koliko vama osobno to stvarno mijenja život? Samo fizičko premještanje Ureda, kao, recimo, prekršeno obećanje, za razliku nekog drugog gdje recimo da sam ja obećala da ću stvoriti 300.000 novih radnih mjesta. Koje je za vas relevantnije?, kazala je predsjednica gimnazijalcima debatantima.

Pohvalila je temu koju su učenici odabrali za debatu i na kraju im poručila:

– Oni koji kažnjavaju političare bi trebali biti birači na izborima, kazala je Grabar-Kitarović.

Podsjetimo za kraj, ovo je već drugi posjet srednjoj školi koji je u posljednjih tjedan dana obavila predsjednica. Protekle srijede posjetila je svoju bivšu srednju školu, Prvu riječku hrvatsku gimnaziju, a tom prilikom objavljena je i fotografija predsjednice iz srednjoškolskih dana. Kako je tada izgledala i kakav je đak bila, provjerite ovdje.