Pretraga

Grad Zagreb otkrio gdje će od jeseni srednjoškolci kojima su škole uništene u potresu slušati nastavu

A- A+

Budući da su od razornog potresa prošla dva mjeseca, pitali smo Grad Zagreb kako će od jeseni izgledati nastava za učenike čije se škole neće uspjeti obnoviti. Pročelnik Ivica Lovrić odgovorio nam je kako će učenici nastavu pohađati u školama koje su dosad nastavu imale samo ujutro. Grad je danas i objavio raspored zamjenskih srednjih škola, a onih osnovnih objavit će, kažu, do kraja tjedna.

foto: Gimnazija Tituša Brezovačkog

– Učenici škola oštećenih u potresu koje neće biti spremne za rad prvog dana školske godine 2020./2021., tj. 7. rujna 2020. godine, nastavu pohađati u školama koje nastavu organiziraju u jednoj smjeni, kaže Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba.

Izdvojeni članak

Okupili se ljutiti roditelji zagrebačkih učenika: Grad nema ideju gdje će naša djeca na nastavu

Grad Zagreb pitali smo što će biti s učenicima čije su škole stradale u potresu. Podsjetimo, nedavno su se i ogorčeni roditelji okupili u Facebook grupu ‘Zagrebačke škole nakon potresa’ kako bi upozorili da dva mjeseca nakon strašnog događaja ne znaju kakva sudbina njihovu djecu očekuje od jeseni.

No Lovrić umiruje javnost, tvrdeći da će učenicima svoja vrata otvoriti škole koje su nastavu dosad imale samo ujutro. Ipak, to znači veliku promjenu i u životu učenika školâ ‘domaćina’.

Nastava u dvije smjene

– Spomenute će škole nastavu privremeno organizirati u dvije smjene kako ne bi došlo do situacije da učenici jedne škole nastavu pohađaju isključivo u popodnevnoj smjeni, najavljuje Lovrić.

Dakle, oni koji su sada nastavu imali samo ujutro, od iduće godine mogu očekivati da će se školovati po sistemu ‘jedan tjedan ujutro, a drugi popodne’. Učenici oštećenih škola tako ne moraju strahovati da će nastavu imati uvijek popodne.

Za srednje je već poznato gdje se sele, raspored za osnovne dolazi uskoro

Objavili su i raspored preseljenja te datumi završetka sanacije oštećenja srednjih škola oštećenih u potresu koje neće biti spremne za rad prvog dana školske godine 2020./2021.

Škola Završetak sanacije Preseljenje u:
1. Gornjogradska gimnazija 01.09.2022. XV. gimnazija
2. Gimnazija Tituša Brezovačkog 01.09.2021. I. gimnazija
3 Prva ekonomska škola 01.09.2021. Prirodoslovna škola Vladimira Preloga
Industrijska strojarska škola
4. Hotelijersko-turistička škola 31.12.2021. Škola za cestovni promet
5. Škola primijenjene umjetnosti i dizajna 01.09.2022. IV. gimnazija
OŠ Kajzerica
6. Škola za klasični balet 31.12.2021. Pučko otvoreno učilište
7. Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje 31.12.2021. Pučko otvoreno učilište


Istaknuli su i kako će svi učenici korisnici Učeničkog doma Ante Brune Bušića biti smješteni u Učeničkom domu Novi Zagreb.

Otkrili su i kada će biti poznat popis preseljenja za osnovnoškolce.

– Raspored premještaja učenika osnovnih škola oštećenih u potresu koje neće biti spremne za rad prvog dana školske godine 2020./2021. bit će poznat do kraja tjedna.

Osigurat će i prijevoz

Izdvojeni članak

Doznali smo koliko je škola, prema sadašnjim podacima, oštećeno u potresu

Grad smo pitali i kako će djeca iz oštećenih škola putovati u nove škole.

– Slobodni smo izvijestiti kako Grad Zagreb, sukladno čl. 69 Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, u šk. godini 2019./2020. organizira posebne linije prijevoza za 3.800 učenika iz 19 osnovnih škola te će se za učenike osnovnih škola koji će nastavu pohađati u školi koja nije njihova matična također organizirati prijevoz sukladno gore spomenutom zakonu te tako osigurati njihov siguran dolazak u školu i odlazak iz škole, najavio je Lovrić.

POGLEDAJTE DOKUMENT:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Podsjetimo, učenici nižih razreda osnovnih škola uništenih u potresu nastavu već pohađaju u zamjenskim školama.

PROUČITE POPIS ZAMJENSKIH ŠKOLA:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.