Pretraga

Grad Zagreb raspisao četiri natječaja za srednjoškolske stipendije: Provjerite koji su uvjeti

A- A+

Grad Zagreb raspisao je danas natječaje za dodjelu stipendija učenicima u školskoj godini 2019./2020. Stipendije se dodjeljuju u četiri kategorije, a rok za prijavu na sve raspisane natječaje je 21. listopada.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Riječ je o stipendijama koje se učenicima dodjeljuju za izvrsnost, stipendijama za učenike deficitarnih obrtničkih zanimanja, stipendijama za učenike pripadnike romske nacionalne manjine te stipendijama za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre/tehničare, što je nova vrsta stipendije koju Grad dodjeljuje. Svi natječaji i obrasci molbe nalaze se na poveznici.

Stipendija za izvrsnost

Izdvojeni članak

I ove godine dijeli se 10.000 socio-ekonomskih stipendija: Poznato kada se otvara natječaj

U školskoj godini 2019./2020. učenicima će se dodijeliti najviše 90 stipendija Grada Zagreba za izvrsnost. Stipendija za učenike iznosi 40% prosječne neto plaće u Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza ove godine. Otprilike je prosjek plaće iznosio 7.400 kuna, prema podacima DZS-a, pa će ta stipendija iznositi gotovo tri tisuće kuna.

Na natječaj se mogu prijaviti učenici trećeg ili višeg razreda srednje škole u Zagrebu ili Zrakoplovne tehničke škole u Velikoj Gorici, koji prolaze s odličnim i nisu ponavljači razreda. Kandidati moraju imati prebivalište u Gradu Zagrebu najmanje jednu godinu prije objave natječaja, biti državljani Republike Hrvatske te imati manje od 21 godine.

Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, računajući od 1. rujna 2019., a rok za predaju molbi je 21. listopada 2019. godine. Tekst natječaja nalazi se u dokumentu u nastavku, a ako vam nije vidljiv potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [269.16 KB]

Stipendija za deficitarna obrtnička zanimanja

U ovoj godini dodijelit će se najviše 100 stipendija učenicima koji su upisani u prvi razred trogodišnjih programa strukovnih škola Grada Zagreba, a prema utvrđenoj listi deficitarnih zanimanja: alatničar – 4 stipendije; armirač – 1 stipendija; autolakirer – 4 stipendije; autolimar – 5 stipendija; bravar –6 stipendija; dimnjačar – 2 stipendije; elektroinstalater – 11 stipendija; elektroničar-mehaničar – 5 stipendija; fasader -1 stipendija; instalater kućnih instalacija – 5 stipendija; kemijski čistač – 1 stipendija; keramičar-oblagač – 6 stipendija; krojač – 4 stipendije; krovopokrivač i izolater – 2 stipendije; ličilac-soboslikar – 1 stipendija; mesar – 5 stipendija; monter suhe gradnje –5 stipendija; pekar -9 stipendija; plinoinstalater – 7 stipendija; podopolagač -1 stipendija; staklar – 1 stipendija; tesar – 1 stipendija; tokar – 3 stipendije; vodoinstalater – 8 stipendija; zidar – 2 stipendije.

Na natječaj se prijavljuju učenici prvog razreda u trogodišnjim programima obrazovanja strukovnih škola Grada Zagreba koji nisu ponavljači, imaju prebivalište na području Grada Zagreba najmanje jednu godinu prije objave natječaja te su državljani RH.

Stipendija se dodjeljuje za 10 mjeseci, računajući od 1. rujna 2019. i iznosi 1.000 kuna mjesečno. Ako učenik izvršava sve svoje obaveze, stipendija mu se dodjeljuje do kraja školovanja i u drugom razredu iznosi 1.300, a u trećem 1.600 kuna.

Rok za predaju molbi na natječaj je 21. listopada 2019. godine. Tekst natječaja nalazi se u dokumentu u nastavku, a ako vam nije vidljiv potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [270.94 KB]

Stipendija za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre/tehničare

Izdvojeni članak
stipendije

Doznali smo kada kreće procedura dodjele državnih STEM stipendija od 10.800 kuna

Od školske godine 2019./2020. Grad Zagreb dodjeljuje Stipendiju Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za medicinske sestre, odnosno tehničare opće njege, a koji imaju obvezu nakon završenog školovanja zaposliti se u ustanovama socijalne skrbi kojima je osnivač Grad Zagreb.

Iznos ove stipendije utvrđuje se u visini 35% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza 2019. godine.

Pravo prijave imaju redovni učenici petih razreda srednjih škola za medicinske sestre/tehničare opće njege u Gradu Zagrebu koji ujedno imaju neprekidno prijavljeno prebivalište na području Grada najmanje jednu godinu prije objave natječaja. Kandidati moraju biti državljani RH koji su razrede prethodne razrede srednje škole završili s prosjekom ocjena od najmanje 3,0 i nisu ponavljali niti jedan razred.

Stipendija se dodjeljuje za deset mjeseci, računajući od 1. rujna 2019., a prijave na natječaj zaprimaju se do 21. listopada. Tekst natječaja nalazi se u dokumentu u nastavku, a ako vam nije vidljiv potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [336.08 KB]

Natječaj za i učenike pripadnike romske manjine

U školskoj, odnosno akademskoj 2019./2020. dodijelit će se 70 stipendija Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine. Iznos ove stipendije utvrđuje se u visini 35% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza 2019. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti državljani Republike Hrvatske koji imaju prijavljeno prebivalište u Gradu Zagrebu neprekidno zadnjih pet godina, a ujedno su i pripadnici romske nacionalne manjine prema popisu birača (za punoljetne učenike), popisu birača jednog od roditelja (za maloljetne učenike), rodnom listu ili svjedodžbi škole.

Kandidati moraju biti redoviti učenici srednje škole u Gradu Zagrebu, odnosno Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina u Velikoj Gorice. Uvjet je da su završili 8. razred, odnosno prethodni razred srednje škole s prosjekom ocjena od najmanje 3,0, te da tijekom školovanja nisu ponavljali razred.

Stipendija se dodjeljuje za deset mjeseci, računajući od 1. rujna 2019., a prijave na natječaj zaprimaju se do 21. listopada. Tekst natječaja nalazi se u dokumentu u nastavku, a ako vam nije vidljiv potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [374.32 KB]