Pretraga

Greta Thunberg sada traži promjene i na Facebooku: Razmišlja o odlasku s ove društvene mreže

A- A+

Greta Thunberg, 16-ogodišnja švedska aktivistica koja je postala poznata po borbi za rješavanjem problema klimatskih promjena, u Facebook statusu osvrnula se na tu društvenu mrežu. Napisala je da razmišlja treba li ostati na Facebooku. Razlog je neodgovornost vodećih ljudi na društvenoj mreži koji dopuštaju širenje lažnih vijesti.

Greta Thunberg / Foto: Screenshot YouTube

Greta Thunberg prije nekoliko dana objavila je status u kojem govori da se pita treba li otići s Facebooka. Smeta joj što Facebooku nedostaje odgovornosti i što ne sprječava širenje laži i teorija zavjera, kako o drugima, tako i o njoj.

Izdvojeni članak

Greta dospjela na listu sto najutjecajnijih žena svijeta: Pogledajte tko je još s njom na listi

Uz objavu je podijelila i video ispitivanja Marka Zuckerberga u američkom Kongresu, a njezin status prenosimo u cijelosti.

“I ja se, kao mnogi drugi, pitam trebam li nastaviti koristiti Facebook ili ne. Dopuštanje govora mržnje, manjak provjeravanja činjenica i, naravno, pitanje uplitanja u demokratske procese… samo su dio mnogih, mnogih drugih stvari koje jako uznemiravaju. Konstantne laži i teorije zavjere o meni i nebrojenim drugima, naravno, rezultiraju mržnjom, prijetnjama smrću i na koncu nasiljem. Facebook bi to lako mogao zaustaviti kada bi htio. Nedostatak odgovornosti me jako uznemiruje. Sigurna sam da bi kada bi bili izazvani i kada bi dovoljno nas zatražilo promjenu, do promjene i došlo”