Pretraga

HAK objavio test iz prometnih propisa: Riješite ga i javlja vam jeste li prošli

A- A+

HAK revija na svojim je stranicama objavila novi ispit iz prometnih propisa. Ispit se sastoji od deset pitanja vezanih uz prometna pravila i znakove, a nakon što ga riješe, pristupnici mogu doznati i jesu li ga prošli.

Foto: srednja.hr/HAK revija

Hrvatski autoklub ovih je dana objavio novi online test u kojem možete testirati poznavanje prometnih propisa, a možete mu pristupiti OVDJE.

Predviđeno vrijeme za rješavanje ovog ispita je do 5 minuta, a  rješavanje testa sastoji se od odabira ponuđenih odgovora koje pristupnik smatra točnima. U nekim pitanjima treba upisati broj u predviđeno mjesto.

– Test je u potpunosti anoniman, njegovi rezultati nigdje se ne pohranjuju, a cilj nam je, kao i uvijek, podizanje razine prometne sigurnosti. U ovom testu imate deset pitanja. Dobro razmislite o svakom i klikom miša ili prstom na pametnom telefonu označite kvadratić s odgovorom za koji mislite da je točan (negdje je potrebno selektirati i više odgovora). Na kraju pritisnite Podnesi i saznajte rezultate. Želimo vam mnogo sreće u ispunjavanju testa, a ako niste točno odgovorili na sva pitanja, ponovite prometno gradivo, poručili su iz HAK-a.

Ovisno o pitanju pristupnik može ostvariti tri, četiri ili sedam bodova, dok je ukupni broj bodova koje možete dobiti 40. Na svako pitanju točan može biti jedan ili više odgovora.

– Test je položen ako je ostvareno najmanje 90 posto bodova (36) od ukupnog broja bodova, pod uvjetom da je točno odgovoreno na pitanja koja se odnose na pravila propuštanja vozila na raskrižju, stoji u opisu testa.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap