Pretraga

Probajte ga riješiti: HAK objavio novi test iz propisa, padate ga ako imate manje od 90%

A- A+

Hrvatski autoklub u sklopu svog online portala povremeno objavljuje online test iz prometnih propisa, a najnoviji je izašao ove subote. Osim što putem njega višegodišnji vozači mogu ponoviti propise, dobra je to prilika i za provjeru znanja uoči polaganja vozačkog ispita. Prolazak na ovom testu zagarantiran je samo ako ste točno riješili sva raskrižja i stekli najmanje 90 posto od ukupnog broja bodova.

Autoškola Danko

Ilustracija: Autoškola Danko

HAK revija objavila je novi online test u kojem možete testirati poznavanje prometnih propisa, što je uvijek korisno i onim mlađim i nešto iskusnijim vozačima, kao i onima kojima tek predstoji izlazak na ispit. Anonimnost testiranja je zagarantirana, vaši rezultati se neće pohraniti, a cilj ovog testa je, piše HAK revija, podizanje razine prometne sigurnosti.

Test ima deset pitanja koja su vrednovana određenim brojem bodova  – tri, četiri ili sedam, predviđeno vrijeme rješavanja je pet minuta, a ukupni broj bodova je 40. Svako pitanje ima ili više točnih odgovora, a u nekima na određeno mjesto treba upisati traženi broj. Na kraju rješavanja potrebno je pritisnuti ‘Podnesi’ i odmah saznajete jeste li prošli ili pali ispit.

A test je položen ako je ostvareno najmanje 90 posto bodova (36) od ukupnog broja bodova, pod uvjetom da je točno odgovoreno na pitanja koja se odnose na pravila propuštanja vozila na raskrižju. Najnovijem testu HAK-a možete pristupiti OVDJE.