Pretraga

Hrvatski grad maturantima dijeli po 100 eura: ‘Koliko-toliko smo htjeli pomoći’

A- A+

Nije neobično da su u predizborno vrijeme političari široke ruke, a tako je i ove godine u kojoj nas očekuju troji izbori – parlamentarni, predsjednički te oni za Europski parlament. Baš ove godine Grad Trogir odlučio je svim maturantima dodijeliti jednokratnu pomoć u iznosu od 100 eura.

100 eura

Foto: Unsplash

Grad Križevci prošle je godine sufinancirao maturantima maturalnu večer, a isto će to napraviti i ove godine – po maturantu dijele 20 eura. Novac su maturantima od ove godine, odlučili su dijeliti i u Gradu Trogiru. Jednokratna novčana pomoć tamošnjim maturantima iznosi 100 eura.

– Osjetili smo da je trenutak i za ovu novost. Troškovi maturalne večere, haljina, odijela…, postalo je to prevelik teret za roditelje. Nakon toga za dio njih slijede i troškovi odlaska na prijemne ispite, troškovi upisa na fakultete. Iznos je za današnje okvire i malen, ali koliko-toliko smo htjeli pomoći, izjavio je gradonačelnik Trogira Ante Bilić (SDP).

Ova odluka je usvojena na posljednjoj sjednici gradskog vijeća. Osim podjele sto eura maturantima Grad Trogir odlučio je sufinancirati troškove medicinski potpomognute oplodnje, a pri tom ne uvjetuje broj postupaka preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.