Pretraga

U Trogiru se na posebnom događaju okupilo preko 300 studenata, a u nadmetanju su bili najbolji – zagrebački

A- A+

Od 24. do 28. travnja 2024. u Trogiru je održana sada već tradicionalna sportsko-edukacijska manifestacija Georudarijada. Domaćun je bio zagrebački Rudarsko-geološko-naftni fakultet, a na događaju se okupilo preko 300 studenata rudarstva, geologije, naftnog rudarstva i srodnih struka.

Na ovogodišnjoj Georudarijadi 2024. sudjelovali su studenti s Tehničkog fakulteta u Boru, Naravoslovno-tehničkog fakulteta u Ljubljani, Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta u Tuzli, Rudarsko-geološkog fakulteta iz Beograda, Rudarskog fakulteta u Prijedoru, Geotehničkog fakulteta u Varaždinu i Rudarsko-geološko- naftnog fakulteta u Zagrebu.

Kroz različite sportske aktivnosti poput košarke, futsala, odbojke, povlačenja konopa, kviza znanja, šaha i stolnog tenisa, studenti su pokazali svoj sportski i timski duh. Ovaj susret nije samo pružio priliku za sportsko nadmetanje, već je i ojačao veze među studentima iz različitih gradova i fakulteta, potičući razmjenu ideja i iskustava izvan akademskog okvira, što je fantastičan primjer suradnje na regionalnoj razini, koja kao i struke kojima se studenti bave, ruši mnoge predrasude.

Prvo mjesto u sveukupnom poretku osvojio je Rudarsko-geološko-naftni fakultet iz Zagreba, a odlukom koordinacijskog odbora, idući domaćin Georudarijade 2025. je Rudarsko-geološki fakultet iz Beograda.