Pretraga

Hrvatski sabor seli u prostore fakulteta: ‘Neće biti nikakvih komercijalnih troškova’

A- A+

Gordan Jandroković rekao je da se Hrvatski sabor za vrijeme obnove zgrade na Markovom trgu seli u prostore Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman na Črnomercu. Riječ je o prostorima vojarne Petar Zrinski, a Jandroković je dodao da su u dogovorima s predstavnicima MORH-a. Naime, na natječaj za prostor stigle su dvije ponude koje nisu zadovoljile uvjete pa se krenulo prema državnim prostorima.

sabor

Hrvatski sabor | foto: Denis Gaščić/srednja.hr

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kazao je na konferenciji za medije da se Sabor zbog obnove zgrade na Markovom trgu privremeno seli u prostore Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) dr. Franjo Tuđman na Črnomercu, prenosi N1.info.hr. Riječ je o prostorima vojarne Petar Zrinski, a Jandroković je rekao da su u tijeku pregovori s predstavnicima MORH-a.

Naime, na javni poziv za privremeni prostor stigle su dvije ponude koje nisu zadovoljile uvjete. To su bili prostori na Jordanovcu i u Buzinu. Nakon toga analizirali su se državni prostori i lokacija Hrvatskog vojnog učilišta pokazala se boljom od Nacionalne sveučilišne knjižnice. Hrvatski sabor u Hrvatskom vojnom učilištu, piše N1.info.hr, mogao bi ostati dvije do tri godine dok traje obnova zgrade na Markovom trgu.

Izdvojeni članak
premijer Andrej Plenković na izjavama za medije

Plenković komentirao vojni rok i prosvjed nastavnika: ‘Oni su rekli da nemaju što reći’

– Neće svi djelatnici moći biti u tim prostorima, ali sve što je vezano uz plenarnu sjednicu, sve će moći biti smješteno u prostor HVU-a. Službe poput kadrovske, računovodstva i sl ostat će u zgradi u Demetrovoj ulici. Potpisat ćemo ugovor s MORH-om, neće biti nikakvih komercijalnih troškova. Uložit će se određena sredstva u prilagodbu prostora i očekujem da će sve biti pripremljeno i da će zastupnici budućeg saziva od prvog dana moći ići u prostor HVU-a, kazao je Jandroković te dodao da je to prostor u kojem Sabor ima sve što je potrebno da bi se kvalitetno radilo, prenosi N1.info.hr.

HVU

Nova lokacija Sabora | foto: UNIZG/M. Sever