Pretraga

Osmaši pobijedili na natjecanju o poznavanju Sabora: Znanjem bi lako mogli zasjeniti zastupnike

A- A+

Prošlog je tjedna organizirano online kviz natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola. Natjecalo se ukupno 51 osnovna škola iz cijele Hrvatske s ukupno 153 učenika i učenica koji su bili raspoređeni po timovima od maksimalno troje učenika u svakom timu. Učenici su iz informatičkih učionica u svojim školama odgovarali na 30 pitanja za koja su na raspolaganju imali 30 minuta, a najuspješniji su u tome bili učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca.

hrvatski sabor

Screenshot: YouTube

Učenici 8. razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca imaju najviše šansi da postanu političari i da rade u Saboru. Učenički tim iz te škole bio je najbolji na online kviz natjecanju o poznavanju Hrvatskoga sabora i to u konkurenciji s 51 osnovnom školom iz cijele Hrvatske. Ukupno 153 učenika natjecalo se u timovima s maksimalno troje učenika po timu, a u pobjedničkom timu s najviše bodova bili su Mihael Cerovečki, Jakov Brežnjak i Vito Mesec koje je za natjecanje pripremala nastavnica OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, Suzana Jagić.

Pobjednici su ostvarili 89,67 bodova od maksimalnih 90, a na drugom mjestu našli su se učenici iz Osnovne škole Kneževi Vinogradi s 89 bodova te Osnovna škola Eugena Kumičića iz Slatine s osvojenih 87 bodova. Natjecanje je organizirala Saborska Služba za građane, a učenici su iz informatičkih učionica u svojim školama odgovarali na 30 pitanja za koja su na raspolaganju imali 30 minuta po učeniku.

Izdvojeni članak

Europski izbori za 100 dana: Donosimo najvažnije događaje

– Na ovogodišnjem kvizu učenici su ostvarili izvrsne rezultate pa je tako čak 78 posto škola, odnosno njih 40 riješilo test s najmanje 60 posto točnih odgovora. Nadalje, čak 47 posto škola, odnosno njih 24, riješilo je test s najmanje 70 posto točnih odgovora dok je 17 najbolje plasiranih škola odnosno njih 33 posto pokazalo uspješnost veću od 80 posto. Čak 10 škola odnosno njih 19 posto imalo je uspješnost rješavanja testa od 90 i više posto, stoji u priopćenju na stranicama Sabora.

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju dobit će pohvalnice Hrvatskoga sabora, dok će učenici tri najbolja tima dobiti prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora. Konačnu tablicu s 10 najboljih učeničkih timova možete pogledati na ovoj poveznici.