Pretraga

Hrvatski učenici ponovno uspješni: Osvojili dvije brončane medalje na olimpijadi u Luksemburgu

A- A+

Hrvatski učenici osvojili su dvije brončane medalje na Prirodoslovnoj olimpijadi u Luksemburgu. U timovima su bili učenici iz Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka, I. gimnazije Varaždin, Gimnazije Fran Galović Koprivnica, V. gimnazije Zagreb, Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci i XV. gimnazije Zagreb. Učenike su za olimpijadu pripremale škole i zagrebački Prirodoslovno-matematički fakultet.

prirodoslovna olimpijada luksemburg

Prirodoslovna olimpijada u Luksemburgu | foto: Biološki odsjek PMF-a

Hrvatski učenici osvojili su dvije brončane medalje na Prirodoslovnoj olimpijadi u Luksemburgu koja se održavala prošlog tjedna. Učenike su pripremale škole iz kojih dolaze, ali i Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF) u Zagrebu koji je organizirao odlazak na olimpijadu, izvijestili su s Biološkog odsjeka PMF-a.

U timovima su bili Karlo Ahel iz Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka, Jan Pavić iz I. gimnazije Varaždin, Jana Salajec iz Gimnazije Fran Galović Koprivnica, Leona Hajrizi ​iz V. gimnazije Zagreb, Karlo Stašić iz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci te Emanuel Vidović iz XV. gimnazije Zagreb. Pokrovitelj odlaska na olimpijadu bilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Izdvojeni članak
međunarodno prirodoslovna olimpijada

Naši učenici briljirali na međunarodnoj olimpijadi: Kući su donijeli četiri medalje

– Mentori učenika na olimpijadi nastavnici su PMF-a, Đani Škalamera (Kemijski odsjek), Nikola Poljak (Fizički odsjek) i Andreja Lucić (Biološki odsjek). S obzirom da je Hrvatska i PMF Sveučilišta u Zagrebu sljedeće godine domaćin Prirodoslovne olimpijade EU ove godine su na olimpijadi bili i promatrači, djelatnici PMF-a koji sudjeluju u pripremama i organizaciji ovog iznimnog natjecanja, Tajana Begović, Katarina Caput Mihalić i Renata Horvat, napisali su na društvenim mrežama s Biološkog odsjeka PMF-a.

Kako bismo dodatno istaknuli naše najuspješnije učenike na natjecanjima u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija portal srednja.hr pokrenuo je projekt Alumni. Njime mapiramo najbolje učenike i nastavnike u Hrvatskoj, a bazu podataka redovno osvježavamo novim podacima.