Pretraga

I vi ste opsjednuti serijom Squid Game? Oduševit će vas ova obrada glavnih skladbi iz serije

A- A+

Acapella pjevanje je prije nekoliko godina, u vrijeme filmova Pitch Perfect i YouTube zvijezda kao što su Cimorelli i Pentatonix, bila glavna stvar na Internetu, nešto čemu su se svi divili. Sada i nije toliko napeto, ali svako toliko nas neka acapella grupa apsolutno prodrma, pa tako i MayTree sa svojom izvedbom soundtracka serije Squid Game.

Screenshot: Netflix

Trenutno se u top pet najpopularnijih serija na svijetu sasvim sigurno nalazi i Squid Game – serija koja je dovoljno nasilna da pokrene kontroverzne razgovore u društvu, ali opet dovoljno gledljiva da postane dio mainstreama. Trenutno je među najgledanijim sadržajima na Netflixu, a apsolutno sve što ima veze sa serijom je teški hit.

Stoga ne čudi što su se ljudi na Internetu odlučili okoristiti time – rade se memeovi, snimaju se izazovi, a pripremaju se i obrade skladbi korištenih u serije, očito. Istina je da kvalitetan film/serija ne mogu to biti ako nemaju pogođeni soundtrack, a svi ćemo se složiti da je glazba u seriji Squid Game apsolutno pogođena.

Apsolutno pridonosi seriji, i to tako da sve čini puno strašnijim i upitnijim nego što je. Ukratko, doprinosi creepy atmosferi koja se proteže kroz cijelu seriju. Koliko god teško bilo zamisliti još strašnije izvedbe tih istih skladbi, upravo je MayTree u tome uspio. Video ima skoro 56 milijuna pregleda, a njihov kanal broji više od dva milijuna pretplatnika.

Izdvojeni članak
Netflix Squid Game screenshot

Škola u Švedskoj poslala apel zbog serije Squid Game: ‘Učenici oponašaju scene nasilja’

U videu kraćem od dvije minute, uspjeli su napraviti medley nekoliko najprepoznatljivijih skladbi iz serije, pa smo tako čuli i njihovu verziju Haydnovog koncerta za trubu u Es duru, Na lijepom plavom Dunavu od Straussa, ali i glavnu pjesmu serije, koju je skladao Jung Jae-il – koji je također napisao i glazbu za Parazita. Kako to sve zvuči, poslušajte u videu!