Pretraga

Incident u Zagrebu: Sedmaš mahao plastičnim pištoljem i prijetio učenicama, intervenirala policija

A- A+

U zagrebačkoj osnovnoj školi došlo je do uznemirujućeg incidenta kada je jedan sedmaš s plastičnim pištoljem prijetio djevojčicama. Policija je brzo reagirala nakon što su djevojčice pozvale pomoć, identificirala počinitelja te pretresla njegov dom. Maloljetnik je suspendiran zbog prijetnje, dvojac koji mu je držao stražu nije, dok je učenicama škole ponuđena psihološka podrška nakon stresnog događaja.

policijska rotirka i stolci u školskoj učionici

Foto: Unsplash

U jednoj osnovnoj školi u Zagrebu ovog se tjedna dogodio uznemirujuć incident zbog kojeg je intervenirala policija. Naime, učenik sedmog razreda ušao je u garderobu u kojoj su se djevojčice nižih razreda pripremale za satove plesa i prijetio im plastičnim pištoljem, piše 24sata.hr.

Dvojica učenika čuvala su mu stražu na stražnjem ulazu u školu, dok je sedmaš mahao pištoljem pred prestravljenom djecom. Djevojčice su uspjele dozvati odraslu osobu koja je zatim pozvala policiju. U školu ubrzo je stigla policija, a djelatnici nadležne policijske postaje pregledavali su video snimke kako bi identificirali počinitelja.

Izdvojeni članak
učionica sa školskim klupama i pločom s istaknutom policijskom rotirkom

Trojica učenika u Varaždinu drogirala se za vrijeme nastave, policija objavila sve detalje

Kako je za 24sata.hr rekao zaposlenik škole koji je detaljno upoznat s detaljima cijele priče, navodno su na kućnu adresu dječaka i njegovih roditelja stigli policajci te pretresli dom obitelji. Policija je obavijestila školu kako je maloljetnik prijetio i zastrašivao lažnim, plastičnim pištoljem zbog čega je suspendiran do daljnjega.

No, dvojac koji mu je čuvao stražu, doznaju 24sata.hr, u školi nije suspendiran i pohađa redovnu nastavu, zbog čega je veliki dio učenika, osobito mlađih, uplašen i zbunjen. Djevojčicama koje su pretrpjele stresni incident, škola je ponudila psihološku pomoć.