Pretraga

Trojica učenika u Varaždinu drogirala se za vrijeme nastave, policija objavila sve detalje

A- A+

Trojica učenika srednje škole u Varaždinu tijekom nastave su se drogirala amfetaminom, šire poznatim kao speed. Jedini punoljetan među njima, nakon što je zatečen, policiji je dragovoljno predao vrećicu koja je sadržavala tvar nalik amfetaminu. Ostaloj dvojici pretresen je stan – kod jednog je pronađena tvar nalik marihuani, a kod drugog isto vrećica koja je sadržavala tvar nalik amfetaminu.

učionica sa školskim klupama i pločom s istaknutom policijskom rotirkom

Foto: Pexels | Unsplash

Policijska uprava varaždinska objavila je priopćenje da je provedeno kriminalističko istraživanje nad 16, 17 i 18-godišnjakom koji su u jednoj od srednjih škola u Varaždinu za vrijeme nastave konzumirali opojna sredstva – drogu amfetamin. poznatiju kao speed.

– Prilikom zaticanja 18-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao PVC prozirnu vrećicu sa sadržajem bijele praškasto-gumenaste tvari nalik na drogu amfetamin mase 1,4 grama, jednu bijelu gumenastu tvar nalik na drogu amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, a što mu je oduzeto po policijskim službenicima, navode iz PU varaždinske.

Izdvojeni članak
mladići na školskom igralištu u splitu

Splitski političar: ‘Dileri i huligani skupljaju se na školskom igralištu, svakodnevno vrebaju našu djecu’

U ponedjeljak je pretražen i stan te druge prostorije kojima se, pak, koristi 16- godišnjak. On je policiji prije pretrage dragovoljno predao jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na grančicu biljke indijske konoplje kao i prozirnu PVC vrećicu sa sadržajem sasušene zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu ukupne mase 1,8 grama. Predao je i mobitel. I treći, 17- godišnjak, imao je kod sebe tvar nalik amfetaminu.

– Istog dana policijski službenici Policijske uprave varaždinske su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 17-godišnjak, koji im je prije pretrage dragovoljno predao PVC vrećicu u kojoj se nalazi bijela praškasta materija nalik na drogu amfetamin ukupne mase 0,5 grama i jedan mobilni uređaj. Sva oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani, priopćila je PU varaždinska.